Brann i Bergen
Foto: Dag Harald Andersen / NRK

Storbrann på Sydnes i Bergen

 • Innrømmer å ha starta storbrann

  Ein mann i Bergen har innrømt å ha starta storbrannen som totalskadde to verneverdige trehus på Sydnes 14. mai. På måndag arresterte dei mannen og han har sidan innrømt å ha sett fyr på noko på utsida av huset.

 • Vet hvor brannen startet

  Politiets krimteknikere er ferdige med sine undersøkelser etter storbrannen i Sydnesgaten i Bergen sentrum natt til 14. mai. – De har en forholdsvis grei oppfatning av hvor brannen startet. Men hvorfor den startet, gjenstår det litt arbeid for å finne ut av, sier etterforskingsleder Eirik Myge Daae. Han vil ikke gå i detaljer om arnestedet, fordi politiet har flere avhør å gjennomføre. Ingen er siktet i saken.

  Brann i Sydnesgaten 35
  Foto: Simen Sundfjord Otterlei / NRK
 • Ender krimtekniske undersøkelser

  De krimtekniske undersøkelsene i boligen i Sydnesgaten som brant natt til søndag, er avsluttet. – Krimteknisk er ferdig med sitt arbeid, og vi har patruljer som er innom og ser til huset, sier operasjonsleder Frode Kolltveit til NRK.

  Brann Sydnesgaten
  Foto: Simen Sundfjord Otterlei / NRK
 • Krimteknikerne må vente

  De krimtekniske undersøkelsene etter brannen på Sydnes i Bergen kan muligens ikke gjennomføres søndag. – Det er ikke kaldt nok til å gå inn ennå, så det er mulig krimteknikerne må vente til i morgen, sier jourhavende jurist Kari Trones til NRK.