NRK Meny
Normal

Spektakulær strafferedning berget Brann

Bismar Acosta laget straffe og ble utvist, men Kenneth Udjus sikret ett poeng for Brann mot Sandnes Ulf. – Vi hadde snakket om at han kunne skyte der, sier Udjus om strafferedningen.

Kenneth Udjus redder straffe

REDDET BRANN: Kenneth Udjus reddet straffesparket fra Aksel Berget Skjølsvik midtveis i andre omgang.

Foto: Anders Hoven / Digitalsport

Brann hadde muligheten til å midlertidig overta tabelltoppen da de i kveld tok imot Sandnes Ulf på Brann Stadion. Slik så det også lenge ut til å gå, helt frem til en episode midtveis i andre omgang endret kampbildet.

Etter 63 minutter ble bortelagets Pontus Engblom spilt gjennom i bakrom. Han løp enkelt fra Brann-forsvaret.

Men akkurat da svensken skulle avslutte fra rundt ti meters hold, ble han hektet bakfra av Brann-stopper Bismar Acosta. Dommeren pekte på straffemerket, og Acosta ble sendt i dusjen.

Reddet straffe

På det påfølgende straffesparket tok Sandnes Ulfs faste straffeskytter Aksel Berget Skjølsvik god fart, og sendte ballen hardt mot midten av målet.

Brann-keeper Kenneth Udjus slengte seg til høyre, men fikk på spektakulært vis kastet opp foten. På hel volley sendte Udjus ballen opp på tribunen, og hindret scoring.

– Den var viktig, konstaterer Brann-trener Rikard Norling.

Hovedpersonen selv forteller at han hadde forberedt seg på at Skjølsvik kunne skyte midt i mål.

– Vi hadde snakket om det på forhånd, så jeg var litt obs på det. Jeg holdt igjen beinet litegrann, kastet det opp, og var jo selvfølgelig heldig, sier Udjus.

Laster innhold, vennligst vent..

Bortelaget startet best, Brann tok over

Dermed fikk Brann med ti mann med seg ett poeng i toppkampen. Og det var ikke mindre enn de fortjente etter spill og sjanser, kampen sett under ett.

Sandnes Ulf åpnet riktig nok best, og kom til et par brukbare muligheter i første halvdel av første omgang. Men Brann overtok mer og mer av spillet, og etter hvert kom også sjansene.

Jakob Orlov kunne scoret etter et giftig Erdin Demir-raid med påfølgende innlegg, og burde i det minste truffet mål da en pasning fra Kasper Skaanes gjorde at svensken uforstyrret kunne skyte fra rundt ti meters hold.

Brann gjorde seks endringer på laget fra midtukens cupkamp mot Vard Haugesund. Orlovs spissmakker Azar Karadas var også nære scoring, på en heading etter et Skaanes-innlegg.

Fredrik Haugen hadde i tillegg et par brukbare forsøk på langskudd. Men lagene gikk til pause uten nettkjenning.

Jevnspilt andreomgang

Andre omgang startet jevnt. Etter 55 minutters spill kom Erik Huseklepp og Azar Karadas til en dobbeltsjanse, men også bortelagets Marius Helle, Pontus Engblom og Malaury Martin var farlig frempå.

I det 63. minutt kom altså episoden der Acosta ble utvist for å ha stoppet Engblom i skuddforsøket alene med Udjus. Aksel Berget Skjølsviks knallharde forsøk fra 11-meteren ble reddet.

Fem minutter senere ble Erik Huseklepp ofret for å gjøre plass til Jonas Grønner som erstatter for Acosta i midtforsvaret.

Stor Grønner-sjanse

Siste fjerdedel av kampen var jevnspilt. Til tross for at de spilte med én mann mindre, var Brann nærmest scoring da Jonas Grønners skuddforsøk fra kort hold ble blokkert fire minutter på overtid.

Sandnes Ulf fikk klarert den påfølgende corneren, og dommeren blåste av kampen.

Dermed ligger Brann på andreplass og Sandnes Ulf på fjerde før resten av 1. divisjonsrunden fullføres i morgen.

Sandnes Ulf-trener Bengt Sæternes var etter kampen selvsagt misfornøyd med straffemissen.

– Men ett poeng på Brann stadion er i utgangspunktet greit, sier han.

– Vi burde scoret i første omgang, men fikk den utvisningen i andre omgang, og jeg har vel en følelse av at vi ikke er helt så kjappe som vi vil være, sier Brann-trener Rikard Norling.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste video

Kvinner i klart undertall gatelangs i Bergen. Nå blir det endring.
Programleiar: Tale Hauso
Se 30 timers sending oppsummert på 63 sekunder.