NRK Meny
Normal

Sølv og bronse til bergensere

Filip Eidsheim fra Bergen CK/Team Fixit og Odd Christian Eiking fra Bergen CK/Team Joker ble henholdsvis nummer to og tre under fellesstarten i sykkel-NM.

 Tormod Hausken Jacobsen

KJEMPET OM NM-TITTELEN: Filip Eidsheim og Odd Christian Eiking måtte se seg slått av Tormod Hausken Jacobsen i spurten.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Alle trodde på seier til Alexander Kristoff, men 20-åringen Tormod Hausken Jacobsen spurtet best av alle og tok gullet.

Bergenssyklistene var med i spurten men nådde ikke helt opp.

Katjusja-proff Kristoff var ikke med i tetgruppen og kom inn til 16.-plass. Jacobsens vinnertid var på 4.20.07 timer, og Kristoff var 2.07 minutter bak i mål.

Seier til Stavanger

Både NM-vinneren og Kristoff representerer Stavanger SK. Jacobsen er med i Team Øster Hus. Jacobsen og Kristoff trener mye sammen når med begge er hjemme i Stavanger.

Mot slutten hadde Jacobsen med seg lagkamerat Fredrik Strand Galta (5.-plass) i tetgruppen, og det gjorde det lettere for ham å vinne spurten mot Filip Eidsheim og Odd Christian Eiking .

– Jeg er nok en bedre spurter enn mange tror, sa NM-vinneren som i fjor kom inn på femteplass under fellesstarten i NM.

I likhet med alle norske på kontinentalnivå er målet å bli proff. Det skulle selvsagt bare mangle.

– Målet er å bli proff, delta i Tour de France og vinne etappeseirer. Dette var et godt steg i riktig retning mot det målet, sa Stavanger-syklisten Jacobsen etter sitt første NM-gull. Nå får han sykle i den norske mesterskapstrøya det neste året.
Det får ikke Kristoff slik mange hadde trodd på forhånd.

Tett i nesen

– Det kjentes greit ut. Jeg var på et vis med i laget som tok seieren, og det var vanskelig å få til noe selv. Jeg følte at det ikke var opp til meg å kjøre på der bak, sa Kristoff etter målgang.

Kristoff blir etter all sannsynlighet den eneste norske i Tour de France, og etter hans sterke forsesong var han favoritten til å vinne sin tredje fellesstart i NM-sammenheng. De to første kom i 2007 og 2011.

– Jeg visste det ville bli vanskelig å vinne, selv om det ikke var umulig. Det var ikke mange som var interessert i å slippe meg fram. Jeg måtte nok ha vært med i et samlet felt inn mot mål for at jeg kunne ha vunnet, sa Kristoff.

– Du høres litt tett ut i nesen?

– Jeg har vært litt tett etter Sveits rundt, men det går greit, sa Kristoff.

Kommende lørdag starter årets Tour de France, for anledningen i England. For Filip Eidsheim og Odd Christian Eiking er rittet i Frankrike en fremtidsdrøm. I år må de nøye seg med andre ritt.

Resultater:

Menn (184 km):
1) Tormod Hausken Jacobsen, Stavanger 4.20.07, 2) Filip Eidsheim, Bergen samme tid, 3) Odd Christian Eiking, Bergen s.t., 4) Vegard Breen, Eidsvoll s.t., 5) Fredrik Strand Galta, Stavanger s.t., 6) Reidar Bohlin Borgersen, Modum 0.04 min. bak, 7) Åsmund Romstad Løvik, TVK Sykkel 0.09, 8) Adrian Aas Stien, TVK Sykkel s.t., 9) Bjørn Tore Hoem, Melhus s.t., 10) Oddbjørn Klomsten Andersen, Frøy 1.13.

Kvinner (115 km):
1) Camilla Indset Sørgjerd, CK Victoria 3.16.37, 2) Cecilie Gotaas Johnsen, Hitec Products 0.25 min. bak, 3) Ingrid Lorvik, CK Victoria samme tid, 4) Eline Brustad, Asker s.t., 5) Kirsti Ruud, Økern s.t., 6) Tiril Bjønnes, Grimstad 0.52, 7) Thea Thorsen, Hitec Products 1.58, 8) Marie Elise Ommundsen, Hero 3.51, 9) Emilie Moberg, Hitec Products 5.30, 10) Anota Yvonne Stenberg, Hero s.t.

(©NTB)

Siste video

 Programleder Mariann Reikerås
13 lam rømde då bilen dei vart frakta med kolliderte. Dyretransporten fekk ein brå stopp og sauene stakk til skogs.