NRK Meny
Normal

Nå er Sokolowski endelig tilbake

Cupkampen mot Nest-Sotra ble en etterlengtet opptur for Tomasz Sokolowski. – Jeg håper dette hjelper på selvtilliten, sier målscoreren.

Sokolowski, Mjelde og Demir

GRUNN TIL Å JUBLE: Tomasz Sokolowski gratuleres av Erik Mjelde (t.v.) og Erdin Demir (t.h.) etter sin tidlige cupscoring på Sotra i går.

Foto: Astrid M. Nordhaug / Astrid M. Nordhaug/Digitalsport.no

Den 26 år gamle norskpolakken har hatt en vanskelig og skadefylt start i Brann-trøyen. Men tilbake fra lårskaden løsnet det endelig for midtbanespilleren i cupkampen mot Nest-Sotra i går.

– Fotball er fundamentet i livet mitt

Med sin 1-0-scoring etter ti minutter sørget han for at det aldri ble noen særlig spenning eller mulig cupbombe på Ågotnes i 3. runde i cupen.

For 26-åringen var det likevel det faktisk å få spille en fotballkamp igjen som betydde mest.

– Det var absolutt godt å være tilbake. Fotball er fundamentet i livet mitt, og det jeg har drømt om å gjøre siden jeg var fire år gammel, sa en lettet Sokolowski til NRK.no etter kampen

Har slitt med skader

Sokolowski ble byttet ut mot Fredrik Haugen et kvarter før slutt. Det han kjente på de 75 minuttene på Ågotnes-gresset var oppløftende.

– Det var veldig kjekt med scoring. Jeg håper det kan hjelpe på selvtilliten. Jeg finpusser på formen hele tiden, og bygger stein på stein etter skaden.

Thomasz Sokolowski

NY VÅR I HØST? Tomasz Sokolowski legger ikke skjul på at det viktig å få spilleminutter igjen. – Fotball er fundamentet i livet mitt, sier han.

Foto: Astrid M. Nordhaug / Astrid M. Nordhaug/Digitalsport.no

Sokolowski følte likevel han og laget hadde litt å gå på.

– Det var litt opp og ned. Men vi gjør jobben, punkterer på slutten og går videre.

Sokolowski kom gratis til Brann fra Viking før sesongen, men har ikke mange obligatoriske minutter i 2012-sesongen. Med en tidlig lårskade har oppholdet i Bergen så langt lignet urovekkende mye på tiden i Viking, som også var preget av skader og lite spilletid.

Skarsfjord: – Fint å ha han tilbake

Gårsdagens opptur ha vært starten på en ny vår når høstsesongen snart tar til. Det håper i hvert fall Brann-trener Rune Skarsfjord.

Han hadde ikke mindre enn fire skadde spillere tilbake i cupoppgjøret. I tillegg til Sokolowski var både venstreback Erdin Demir, keeper Piotr Leciejewski og Fredrik Nordkvelle, alle spillere som har slitt med skade i år, på banen.

– Både Thomas og Erdin viser seg godt frem i dag, etter å ha kommet tilbake fra skade. Det er fint å få folk tilbake, og vi kommer til å trenge alle utover høsten.

Her kan du se Branns mål mot Nest-Sotra:

Videre til 4. runde uten store problemer.

SAMMENDRAG: Brann sendte Nest-Sotra ut av cupen med tre scoringer.

Siste video

Programleder: Mariann Reikerås
Programleder: Mariann Reikerås
Programleiar: Mariann Reikerås