NRK Meny
Normal

Snurret rundt med Løv-Ham

Brann skremte ingen den første timen i Vestlandshallen mot førstedivisjonslaget Løv-Ham. Så kom Erik Huseklepp på banen...

Erik Huseklepp mot Løv-Ham i Vestlandshallen

HAT-TRICK: Erik Huseklepp scoret tre på ti minutter da han kom inn mot Løv-Ham.

Foto: Roy Hilmar Svendsen / NRK

Erik Huseklepp og Diego Guastavino jubler

DRØMMEDUO: Erik Huseklepp og Diego Guastavino har for alvor funnet tonen.

Foto: Roy Hilmar Svendsen / NRK

VESTLANDSHALLEN: Lysluggen fra Sandsli brukte bare ett minutt på å gi de røde ledelsen 2-1, og i løpet av ti små minutter parkerte han de sortkledte fullstendig. Godt hjulpet av spissmakker Diego Guastavino, som kom inn samtidig med Huseklepp, brukte han Arne Sandstøs menn som rundingsbøyer og gjorde kvelden til et mareritt for tidligere Brann-keeper Johan Thorbjørnsen.

Huseklepp & co ga seg ikke før det stod 5-1 på resultattavlen. Erik Mjelde scorets Branns første mål, mens den 16 år gamle debutanten Kittyphong Pluemjai fikk æren av å fastsette sluttresultatet med sitt aller første spark på ballen - etter pasning fra Erik Huseklepp.

- Diego som var god

Diego Guastavino i Vestlandshallen

SERVITØREN: Diego Guastavino var regissøren bak de fleste scoringene til Brann.

- Vi hadde tak på dette hele tiden, men det løsnet godt på slutten. Det var flere som hadde en god kamp i dag og meldte seg på, noe som blir viktig i løpet av sesongen når spillere er ute med skader eller av andre grunner, sier Erik Huseklepp til nrkhordaland.no.

- Du selv så absolutt ut til å ha formen inne før seriestarten?

- Jeg fikk veldig mange gode baller i dag, flere fantastiske baller fra Diego. Alt jeg gjorde var å løpe dem inn. Det var han som var god, sier Huseklepp kledelig beskjedent.

Løvene tok ledelsen

Også assistenttrener Rune Skarsfjord mener det var langt flere enn Huseklepp som fortjener rosende omtale etter nedsablingen av Løv-Ham.

Erik Mjelde feirer scoring mot Løv-Ham

SCORET IGJEN: Erik Mjelde scoret sitt andre mål på to kamper etter returen til Brann.

Foto: Roy Hilmar Svendsen / NRK

- I tillegg til Huseklepp tror jeg du kan ta med syv-åtte mann, som alle gjør ting litt mer riktig og raskere i andre omgang. Diego (Guastavino) er regissøren bak nesten alle målene. Det var fantastiske mål og et ganske høyt nivå på mange av dem, sier Skarsfjord til nrkhordaland.no.

Brann stilte med en til dels b-preget førsteellever, hvor spillere som Jørgen Mohus (keeper), Bjarte Haugsdal, Cato Hansen og David Nielsen fikk tillit. Da Kim Rune Hellesund sendte Løv-Ham i ledelsen etter bare 13 minutters spill, var det nok mange som tenkte tilbake på tilsvarende treningskamp i fjor, hvor løvene vant 2-1 over storebror.

- Vi er på rett vei

- Vi kom litt trått i gang, var trege med ballen og fikk et mål imot. Løv-Ham lå veldig tett i 4-5-1-formasjon, og holdt én omgang. Så eksploderer det litt i andre omgang, sier Skarsfjord.

- Hvilke svar fikk dere i dagens kamp?

- At vi er på rett vei, og at vi ser mer og mer ut som et lag både defensivt og offensivt, sier Skarsfjord.

LES OGSÅ: Thyago får ros etter Brann-debuten

KAMPFAKTA:

Løv-Ham - Brann 1-5 (1-1)
Vestlandshallen. Tilskuere: 1513
1-0: Kim Rune Hellesund (11), 1-1: Erik Mjelde (23), 1-2: Erik Huseklepp (61), 1-3: Erik Huseklepp (65), 1-4: Erik Huseklepp (71), 1-5: Kittyphong Pluemja (75)

Siste video

Programleiar: Jan Børge Leirvik
Programleiar: Jan Børge Leirvik
Programleiar: Jan Børge Leirvik