Slik vil de forvandle havneområdene

Tre av Bergens viktigste havneområder skal fornyes.

Nye havneområder i Bergen
Foto: ILLUSTRASJON: MAD Arkitekter/Asplan Viak

I desember 2014 utlyste Bergen og Omland Havnevesen en internasjonal plan- og designkonkurransen der tre havneområder «Skolten», «Tollbodskaiene» og «Møhlenpriskaiene» skulle forvandles.

Mandag ble det klart at Asplan Viak og MAD Arkitekter har vunnet konkurransen, sammen med eiendomsrådgivningsselskapet Probiz. De får nå retten til å planlegge områdene videre.

«Mange gode innspill»

– Vi er skikkelig stolt over å ha vunnet denne konkurransen. Og vi er takknemlig for en svært offensiv oppdragsgiver i BOH, som på eget initiativ ønsker å utvikle byen. Nå vil vi gjerne invitere det nye byrådet med til å utvikle Bergen i en spennende retning, sier Fredrik Barth i Asplan Viak, i en pressemelding.

Juryen sier om vinnerprosjektet:

«Forfatterne bak (...) har mange gode innspill i forhold til byens utvikling og svarer bra på den kompleksiteten som transformasjon av bynære havnearealer innehar. De knytter seg opp mot pågående byutviklingsdebatter i Bergen på en balansert måte og viser stor interesse for oppgavene, god kjennskap til byutviklingens mekanismer, og adekvate forslag til løsninger.»

– Tar fjorden tilbake

Lars Pedersen i MAD arkitekter fremhever den strategiske betydningen disse områdene har i utviklingen av Bergen.

– Takket være Bergen kommune og Bergen Havnevesen sin offensive strategi ligger alt til rette for at byen kan ta fjorden tilbake. Våre bidrag vil være starten på en ny retning i byutviklingen i Bergen, mener han.

LES OGSÅ: Luksusboliger på Skolten kan sette prisrekord

Søk i valresultata

valg-dekorasjon