NRK Meny
Normal

Slik kan Løv-Ham sende Brann ned

- Jeg vil ikke tenke tanken engang, grøsser Løv-Ham-sjef Thomas Nordal. Men Bergens store skrekkscenario kan fort bli en realitet - i flomlys på Brann Stadion.

Erik Huseklepp depper etter kampen mot Vålerenga

SKREKKSCENARIO: Erik Huseklepp og Brann må vinne mot Hønefoss på lørdag for å få betryggende avstand til kvalikplassen.

Foto: Lien, Kyrre / Scanpix

Når september går mot slutten, er situasjonen nemlig slik at et kvalifiseringsdrama med Brann og Løv-Ham i hovedrollene senere i høst slett ikke er utenkelig:

Rett opp og ned

Løv-Ham ligger på sjetteplass i første divisjon, kun ett poeng bak Strømmen på femteplass, som gir rett til å spille kvalifisering til eliteserien. Strømmen har riktignok én kamp mindre spilt. Men med fem serierunder igjen, er det uansett langt fra uoverkommelig for løvene å innta en av de tre kvalikplassene.

I eliteserien har Brann slitt i motbakke hele sesongen. Fem serierunder før slutt ligger rødtrøyene på tolvteplass, tre poeng over Hønefoss på kvalifiseringsplass. De to lagene møtes allerede kommende lørdag i Bergen , til det som kan bli en helt avgjørende kamp i bunnstriden.

Tabellsituasjon Brann og Løv-Ham

- Ikke klare for opprykk

Daglig leder i Løv-Ham, Thomas Nordal, sier et opprykk allerede i år vil komme i vel tidligste laget for laget fra Fyllingsdalen.

- Rent klubbmessig er vi ikke rede for opprykk ennå. I så fall ville vi hatt eliteseriens klart minste budsjett neste år. Vårt hovedfokus er å utvikle fremtidens fotballspillere. Men vi hadde selvsagt tatt den sportslige utfordringen, sier Nordal til NRK.no.

- Likevel, vi har nylig tapt både for Bodø/Glimt og Fredrikstad hjemme. Det viser kanskje at vi ikke er helt klare for å rykke opp, sier Nordal.

Brann får hjemmekamp

Dersom Brann blir nummer 14 i eliteserien og Løv-Ham nummer 5 i første divisjon, vil de to lagene møtes til første kvalifiseringsrunde på Brann Stadion. Eliteserielaget får automatisk hjemmekamp. Vinneren av denne kampen møter seierherren fra oppgjøret mellom nummer 3 og 4 i første divisjon.

Løv-Ham feirer scoring mot Sandnes Ulf

MYE JUBEL: Løv-Ham gjør i år sin beste sesong noensinne. Bestenotering hittil var fjorårets tiendeplass på tabellen.

Foto: Roy Hilmar Svendsen / NRK

- Hvordan ville det blitt å møte Brann i kvalifisering på Brann Stadion?

- Det ville blitt veldig spesielt, ikke minst for flere av spillerne våre. Mange i stallen vår har tidligere spilt for Brann. Men dette er noe vi ikke tenker på. Foreløpig er det helt hypotetisk, sier Nordal.

Skarsfjord: - Håper vi slipper

Omtrent det samme sier Brann-trener Rune Skarsfjord.

- Målet vårt er det samme som det har vært i store deler av sesongen, nemlig å berge plassen i eliteserien. Hvordan det skjer, avhenger av hvor flinke vi er. En eventuell kvalifisering mot Løv-Ham bruker jeg null energi på nå. Det får vi ta hvis det kommer. Men jeg håper selvsagt at vi slipper det, sier Skarsfjord til NRK.no.

I Fyllingsdalen håper en i det lengste å unngå å møte Brann i kvalik, og satser på at problemstillingen blir om Bergen får ett eller to lag i den øverste divisjonen neste år.

- Jeg er overbevist om at Brann klarer seg. De er altfor gode til å rykke ned. Over helgen regner jeg med at de er på trygg grunn, sier Løv-Ham-leder Thomas Nordal.

PS: I 1991 var Fyllingen nær ved å sende Brann ned i første divisjon. De gule og blå vant 2-0 på Brann stadion i tredje siste serierunde og sendte Brann ned på nedrykksplass. Men Brann tok seks poeng på de to siste kampene og reddet plassen gjennom kvalifiseringsspill mot Strindheim og Bryne.

Siste video

Programleder: Marte Rommetveit
Her fortsetter de diskusjonen utenfor studio