- Skal stå på sikker grunn til slutt

Lørdagens kamp mot Hønefoss kan bli avgjørende for nedrykkstruede Brann. - Både spillere og trenere skal ut i bybildet og be om hjelp, sier trener Rune Skarsfjord.

Rune Skarsfjord etter tap for Vålerenga

OFFENSIV: Brann-trener Rune Skarsfjord er ydmyk overfor fansen foran nedrykksfinalen.

Foto: Lien, Kyrre / Scanpix

Vålerenga beholdt alle poengene i søndagens oppgjør på Ullevaal Stadion, til tross for at Brann yppet seg flere ganger. Blant annet blåste Erik Huseklepp ballen langt til side for mål da han kom alene med Enga-keeper Lars Hirschfeld.

- Det kunne like godt endt 1-1, 3-3 eller 2-1 til oss. Vi skaper mange sjanser, men klarer ikke sette dem. Det er både litt udyktighet og litt uflaks, sier Brann-trener Rune Skarsfjord til NRK.no.

LES OGSÅ: Nå går Enga for gull

- I posisjon til å vinne

Hederlig innsats gir likevel ikke uttelling på tabellen. Der er situasjonen nå at Brann bare har fire poeng ned til Hønefoss på kvalifiseringsplass. Ringerike-laget kan kutte avstanden ned til bare ett poeng dersom de slår Start hjemme mandag.

Brann-treneren mener likevel ikke at det brenner et blått lys for de røde bergenserne.

- Vi stod med ti poeng etter 13 kamper og har bedret fryktelig på den posisjonen. Nå har vi spilt jevnt med motstanderne våre og er i posisjon til å vinne alle kampene. Fortsetter vi med det, skal vi plukke nok poeng til å stå på sikker grunn til slutt, sier Skarsfjord.

Håkon Opdal depper etter tap for Vålerenga

FORTVILER: Brann-keeper Håkon Opdal, her med Christian Kalvenes (t.v.) og Diego.

Foto: Lien, Kyrre / Scanpix

Også Brann-keeper Håkon Opdal virker overbevist om at klubben skal klare å holde seg i den gjeveste divisjonen.

- Trygg på at vi skal klare oss

- Resultatene våre viser at vi har prestert bra over en lang periode. Måten vi spiller på fungerer ganske godt. Vi er et såpass godt lag og har så mange gode spillere at jeg føler meg trygg på at vi skal klare oss, sier Opdal til NRK.no.

Kommende lørdag kommer nedrykksrival Hønefoss til Brann Stadion for å kjempe for sin videre eksistens i eliteserien. Kampen mot Kristjan Örn Sigurdsson & co kan bli avgjørende for begge lag, noe Brann-trener Skarsfjord også er klar over.

Maner til «cupfinale»

- Det blir tilnærmet cupfinale på hjemmebane på lørdag. Nå ryktes det om dugnadsånd i Bergen for å fylle tribunene. Jeg ønsker at både spillere og trener skal være med ut i bybildet og be om hjelp. Så skal vi kline til på lørdag, sier Skarsfjord.

Kampen går direkte på NRK1 lørdag klokken 17.00.

KAMPFAKTA:
Vålerenga Brann 1-0 (1-0)
15004 tilskuere
Mål: 1-0 Luton Shelton (34).
Dommer: Roy Helge Olsen, Fløy.
Gult kort: Juninho, Brann.

Lagene:

Vålerenga (4-3-3): Lars Hirschfeld Freddy dos Santos, Andre Muri, Stefan Strandberg, Andreas Nordvik Kristofer Hæstad, Harmeet Singh, Mohamed Fellah Bojan Zajic, Morten Berre, Luton Shelton (Bengt Sæternes fra 81.).

Brann (4-3-3): Håkon Opdal Birkir Mar Sævarsson, Christian Kalvenes, Rudolph Austin (David Nielsen fra 90.), Bjørnar Holmvik Jan Gunnar Solli, Hassan El Fakiri, Eirik Bakke (Juninho fra 85.) Cato Hansen (Diego fra 79.), Erik Huseklepp,