NRK Meny
Normal

Skiløpere har tatt seg ned fra fjellet, leteaksjon avsluttet

De tre skiløperne som satt værfaste på Norddalshytten i natt har nå tatt seg ned fra fjellet og er i god behold, melder Hovedredningssentralen.

Savnede skiløpere i Modalen kom til rette

KOM NED HER: De tre skiløperne, som nå har kommet til rette, tok seg ned til dette stedet etter å ha overnattet på Turlagets hytte i Norddalen. De er i god behold.

Foto: Kjell Jøran Hansen / NRK

– Klokken 10.17 fikk vi beskjed om at de hadde tatt seg ned fra høyfjellet og inn på en vei. De har valgt en alternativ rute og er i god behold, sier redningsleder Eirik Walle til NRK.

Løperne skulle vært nede igjen i Modalen søndag klokken 16.00, men ble stoppet av dårlig vær.

Norddalshytten

NORDDALSHYTTEN: Her søkte de tre skiløperne ly og kunne klart seg i lang tid om det hadde vært nødvendig.

Foto: Bergen og Hordaland Turlag

– Kunne klart seg til sommeren

I morges ble det bekreftet at de befant seg i god behold på Turlagets hytte, Norddalshytten. Det skal være snakk om to voksne menn og et barn eller en ungdom.

Ifølge driftsansvarlig Marit Djupedal er det mat og ved nok på hytten til at skiløperne kunne klart seg helt til sommeren.

Norddalshytten er en selvbetjent hytte, og er tilgjengelig hele året. Hytten har utstyr til matlaging og opphold. Stølsheimen er fjellområdet mellom Sognefjorden i nord og Vossefjellene i sør.

LES OGSÅ. – Har nok mat og ved til å klare seg til sommeren

– Gjorde det riktige

Nå viser det seg at løperne har tatt seg trygt ned til lavlandet og er på vei til sin parkerte bil. Turen ned tar rundt tre timer.

Redningsleder Eirik Walle sier at aksjonen nå er avsluttet både fra politiet og Hovedredningssentralen sin side.

– Skiløperne har gjort det helt riktige: Overnattet i påvente av bedre vær. Det var ikke mobildekning i hytta, derfor valgte de å holde seg inne i natt. Det var fornuftig. De sendte en SMS til slektninger som vi fikk melding om klokken 08.50. Da visste vi at de hadde overnattet på hytta, sier Walle til NRK.

Siste video

Lars Vaular, Nordvegen, Marius Neset, Terje Isungset og Eivør underholdt tusenvis på Torgallmenningen.
Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen møtte NRKJ-leder Richard Aune.
Programleder: Mariann Reikerås