NRK Meny
Normal

Skarsfjord: - En massiv utfordring

Den nye Brann-treneren ønsker å bygge et nytt topplag i Bergen. Supporterne sier de skal støtte han. Klikk på bildet og se video.

Video Skarsfjord blir ny trener

Mandag ble det endelig bekreftet at Rune Skarsfjord blir ny hovedtrener i Brann. Narvikingen, som tok over for Steinar Nilsen i mai, har skrevet under en treårskontrakt med klubben, som binder ham til Brann Stadion ut 2013-sesongen.

- Fornyelse og foryngelse

– Dette er en massiv utfordring, men samtidig leker vi litt med laget og stallen til neste år og ser at dette kan bli veldig artig. Vi får en fornyelse og foryngelse, og jeg får anledning til å være med på noe som kan skapes fra starten av, sier Skarsfjord til NRK.no.

– Jeg er veldig klar over hvilke forventninger folk har til Brann, og at de aller helst vil ha medaljer med én gang. Vi skal gjøre vårt ytterste for å komme opp igjen i toppen fortest mulig, sier 40-åringen.

Etablerte navn som Eirik Bakke, Jan Gunnar Solli og Gylfi Einarsson har allerede funnet seg nye klubber, mens veteranene David Nielsen og Cato Guntveit legger opp. I tillegg står en rekke spillere uten kontrakt for kommende sesong, deriblant toppscorer Petter Vaagan Moen.

Rune Skarsfjord og Roald Bruun-Hansen

Rune Skarsfjord og Roald Bruun-Hansen under pressekonferansen mandag.

Foto: NRK

Mer intense treninger

Skarsfjord legger ikke skjul på at det nå blir nye tider i klubben.

– Vi kommer til å justere litt på treningsregimet nå, i forhold til endringene i alder og fysikk. Det er for øvrig en prosess som Steinar (Nilsen) startet med. Det vil bli enda høyere nivå på mengde og intensitet. Så vi må ha ekstremt sultne og treningsvillige spillere, sier Skarsfjord.

- Hvordan ble nyheten mottatt av spillerne?

– Fem av dem gikk i protest, og ti begynte å gråte. Ellers gikk det veldig fint, spøker den nye brann-treneren.

– Før ble vi sinte

Skarsfjord har reddet Brann fra nedrykk denne sesongen, men de dårlige resultatene har gått hardt utover entusiasmen. For Brann-supporterne de lengter tilbake til storhetstiden.

Frode Hellebø fra Brannbataljonen.

Leder i Bataljonen Frode Hellebø sier at folk nå må gi Skarsfjord de beste arbeidsforhold.

Foto: NRK

– Før ble vi sinte da det ikke gikk bra. Nå har likegyldigheten kommet, og det er verre, sier leder for supporterklubben Bataljonen, Frode Hellebø.

Han sier det er delte meninger blant medlemmene i Bataljonen, men det kom ikke kom som noen overraskelse at det ble Skarsfjord.

– Det lå jo i kortene og har gjort det lenge. Men det er jo noen som har reagert på lengden på kontrakten, men tre år er jo vanlig for trenere i dag, sier han.

Han sier at økonomien i klubben fører til at de ikke kan velge trener på øverste hylle, og ber folk støtte Skarsfjord.

– Han er jo ansatt nå, og må få de beste arbeidsforholdene, sier han.

LES OGSÅ: