- I dag får Skarsfjord jobben

Rune Skarsfjord blir presentert som ny hovedtrener i Brann mandag ettermiddag, hevder lokalavis. - Ingenting er avklart, sier hovedpersonen selv.

Rune Skarsfjord

KAN BLI KLAR I DAG: Rune Skarsfjord har vært assistenttrener i Rosenborg og Brann, samt hovedtrener i FK Haugesund.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / Scanpix

En rekke medier har i det siste skrevet at den 40 år gamle narvikingen er Brann-ledelsens favoritt til jobben som hovedtrener i klubben. Skarsfjord er opprinnelig ansatt som assistenttrener, men tok over midlertidig da Steinar Nilsen forlot Brann i vår.

Bergensavisen melder mandag at Brann mandag ettermiddag vil presentere 40-åringen som klubbens nye hovedtrener. Kontrakten skal være på ett eller to år. Med seg i trenerteamet får han angivelig Patrik Hansson som assistenttrener, samt Kristian Andersen, som i dag ertrener i Talentsenter Vest.

- Blir sikkert noen møter

Da NRK snakket med Skarsfjord etter tapet for Aalesund søndag kveld, var det ikke mulig å lokke noe konkret ut av ham.

- Jeg har bedt om litt ro inn mot denne kampen, og fikk det. Men det blir sikkert noen møter når vi kommer hjem nå, så får vi se hva som skjer. Vi har en fin dialog. Så får vi se hva som blir det beste for Brann og meg selv til slutt.

- Men du blir ny Brann-trener?

- Det får vi se, det er ingenting som er avklart.

Thoresen ikke i tvil

NRKs fotballekspert Hallvar Thoresen, selv omstrid Brann-trener i perioden 1992 til 1995, mener det er null tvil om hvem som får jobben.

- Det blir Rune Skarsfjord. Han har gjort en meget god jobb. Han har fått inn stort engasjement og spilleglede i spillergruppen, og fått på plass en del av det som var mangelvare tidligere i forhold til forsvarsspill. Det har vært en veldig god utvikling i Brann siden i sommer, sier Thoresen til NRK.no.

På sine 17 kamper som hovedtrener har Brann tatt 23 poeng. Det er få andre Brann-trenere som kan vise til like gode resultater i sin første sesong. 40-åringen er da også godt fornøyd med egen innsats.

Taus Brann-ledelse

- Jeg står inne for det jeg gjør - og gjør så godt jeg kan hele veien. Andre får vurdere min innsats, så får vi se hvilken vei min karriere som trener tar etter hvert, sier Skarsfjord.

Brann-ledelsen er tause som østers om hva som skjer. Daglig leder Roald Bruun-Hanssen avviste før helgen å si noe om når en løsning på trenerkabalen ville foreligge. Heller ikke den andre toppsjefen på Stadion vil uttale seg.

- Jeg sier ingenting nå. Når vi har konkret å informere om, vil jeg uttale meg, sa styreleder i Brann, Lars Moldestad, til Bergens Tidende etter kampen i Aalesund.