NRK Meny
Normal

Siktet etter Skuteviksbrannen

Politiet og Økokrim har gjennomført razzia mot huseier. En 25 år gammel italiener er siktet for å ha forårsaket brannen.

Brann i Skuteviken
Foto: James Hosea

Natt til søndag 7.september ble fire sjøboder i Skuteviken totalskadet i brann.

Politiet mistenker nå en 25 år gammel italiensk leieboer for å ha forårsaket brannen. Politiet mener mannen sovnet fra en pizza i stekeovnen som stod på rommet hans, skriver BA.

Razzia hos huseier

Denne uken hadde også politiet en razzia mot huseier Jan H. Helmich Pedersen og leietaker Arne Steen, som har leid ut sine lokaler til utenlandske sesongarbeidere.

Se bilder fra brannen her

Begge er siktet for brudd på kulturminneloven ettersom bodene var fredet. Ifølge politiet har det blitt gjort utbedringer på bodene som ikke hadde godkjenninger.

- Jeg oppfatter ransakingen og siktelsen som et forsøk fra politiet for å finne ut om de kan finne noe mer. Det jeg har befatning med dreier seg om en fredet kornsilo som ble fjernet fra bygget. Jeg tror det hele beror på en misforståelse, sier Pedersen til avisen.

Bevisopptakene har startet

I går startet Bergen tingrett bevisopptak etter storbrannen 8. September siden de utenlandske sesongarbeiderne som bodde i boden, snart skal dra hjem.

Strafferammen for brudd på kulturminneloven er inntil to års fengsel.

Siste video

Programleder: Jan Børge Leirvik
Programleder: Jan Børge Leirvik
Programleder: Jan Børge Leirvik