Overgrepssiktet Ap-politiker trekker seg fra alle verv

Ap-politikeren skrev brev til familien etter at han ble pågrepet av politiet, siktet for overgrep over internett. – De har ikke visst noe som helst om dette, sier en partikollega av mannen.

Jannicke Keller-Fløystad

FORSVARER: Mannens forsvarer Jannicke Keller-Fløystad.

Foto: Annbjørg Dalland / NRK

En Ap-politiker fra Hordaland ble torsdag varetektsfengslet i fire nye uker, siktet for seksuelle overgrep mot flere barn.

Saken handler om pornografi, ifølge rettens berammingsliste før det første fengslingsmøtet 13. oktober. Etter det NRK forstår, dreier saken seg om overgrep over internett.

– Han har ikke vært sammen med noen, sier mannens forsvarer Jannicke Keller-Fløystad til NRK.

Retten har lagt ned referatforbud, og Keller-Fløystad vil verken uttale seg om innholdet i siktelsen, eller om hvorvidt klienten hennes erkjenner straffskyld. Hun sier imidlertid at mannen samarbeider med politiet, og at han er preget av siktelsen.

– Han har det tungt, sier forsvareren.

– Av hensyn til etterforskningen kan jeg ikke kommentere saken, sier politiadvokat Janne Ringset Heltne til BT, som først meldte om fengslingsforlengelsen.

Skrev brev til familien

Mannen, som sitter i et kommunestyre i Hordaland, opplyste kort tid etter at saken kom opp at han ønsket å trekke seg fra alle verv i Arbeiderpartiet.

Mannen formidlet dette gjennom et brev til familien, og informasjonen ble viderebrakt Arbeiderpartiets lokallag. Det forteller gruppelederen for Ap i det aktuelle kommunestyret til NRK.

– Jeg fikk vite av familien at han hadde sagt at han ville trekke seg fra vervene, sier gruppelederen.

Gruppelederen og resten av partiet har fått svært lite informasjon i saken. Det samme har mannens familie, forteller gruppelederen.

– Jeg vet ikke noe annet enn det som har stått i avisen. Det gjør ikke familien heller. De har ikke visst noe som helst om dette, og var helt uvitende frem til han ble fengslet, sier gruppelederen.

– Politiet har lagt lokk på saken

Mannen ble først fengslet 13. oktober. Styret i Hordaland Arbeiderparti ble kort tid etter orientert om saken av lokallaget, men har foreløpig ikke foretatt seg noe.

Mannen vil formelt fratre sine verv i neste kommunestyremøte.

– Foreløpig er det ikke effektuert, men han har sagt at han vil trekke seg, og det kommer ikke vi til å motsette oss, sier en annen sentral Ap-politiker i kommunen.

Reaksjonene i det politiske miljøet og lokalmiljøet i kommunen har vært sterke, selv om politiet har vært svært sparsomme med opplysninger om hva mannen er siktet for.

– Det er klart at dette selvfølgelig er noe det snakkes om. I starten la vi saken i bero, i påvente av at vi skulle få vite mer. Men vi har ikke fått bekreftet noe som helst. Beskjeden vi har fått er at politiet har lagt lokk på saken, sier mannens politikerkollega.