Originale «Mamma Mia» til Norge

Suksessen fra London og New York kommer til Bergen og Oslo i november.

Mamma Mia til Bergen

SUKSESS: Abba-musikalen settes opp for aller første gang i Norge på originalspråket.

Foto: Promobilde/Stageway

Totalt settes det opp fem forestillinger i fotballhallen i Åsane 4., 5. og 6. november. Ifølge arrangøren Stageway blir Vestlandshallen i Bergen gjort om til en teatersal med plass til 3500 tilskuere i amfi. Totalt blir 17.500 billetter lagt ut for salg i Bergen.

Showet skal også spilles i Oslo Spektrum uken før.

- Et topp internasjonalt ensemble og en spektakulær scenerigg borger for en fantastisk musikalopplevelse, sier Jørgen Thue i Stageway til nrkhordaland.no.

Første gang i Norge

Benny Andersson og Björn Ulvaeus, Mamma Mia

MENNENE BAK: Benny Andersson og Björn Ulvaeus med trofeer etter filmsuksessen.

Foto: Marc Femenia / SCANPIX / SCANPIX SWEDEN

Abba-showet, med musikk av Benny Andersson og Björn Ulvaeus, hadde premiere i London i 1999 og er sett av over 32 millioner mennesker verden over. Salget har igjen tatt fullstendig av etter filmsuksessen «Mamma Mia! - The Movie» med blant andre Meryl Streep og Pierce Brosnan for to år siden.

Det blir første gang musikalen fremføres på engelsk i Norge.

- Jeg så forestillingen i 1999 sammen med Sissel Kyrkjebø. Den gang hadde Lisa Stokke hovedrollen. Den gangen bestemte jeg meg for at vi måtte få «Mamma Mia» til Bergen, forteller daglig leder i Stageway, Arne Svare, til nrkhordaland.no.

- Skeptiske til Bergen

Men lett var det ikke. Norge har ikke vært prioritert på turnélistene, før det nå dukket opp to uker helt på slutten av årets europaturné. Stageway fikk da tilbud om to ukers spilling i Oslo.

Meryl Streep i "Mamma Mia!"

STORFILM: Meryl Streep hadde hovedrollen i filmoppsetningen av musikalen fra 2007.

Foto: Photo Credit: Peter Mountain

- Da vi foreslo en uke i Bergen, ble vi møtt med mye skepsis. I England var de slett ikke sikre på at det gikk bra å sende 20 trailere med utstyr over fjellet i november, men vi har klart å få overbevist dem, sier Svare.

På grunn av de svært detaljerte tekniske kravene, var det kun Vestlandshallen som var en aktuell arena i Bergen. Flere fra det engelske crewet har vært i Bergen for å se på forholdene, og nå er det altså gitt grønt lys. Teaterscenen i hallen vil ta over fire dager å bygge.

- Det har vært så mange krav at vi nesten måtte gi opp, men heldigvis er alt gått i orden, sier Svare.

Forestillingene i Bergen finner sted torsdag 4. november kl. 19.30, fredag 5. november kl. 17.00 og 21.00, samt lørdag 6. november kl. 15.00 og 19.30.