Det er har vært travle tider for Hansaansatte. Spesielt de som jobber på boksekolonnen merker kjøret, for det er boks-øl folk vil ha.
Etter at solen begynte å steike har behovet for kald drikke vært prekær for de fleste.
Viktigste varer øker mest
- Vi har veldig stor økning på øl og brus i juli. Der ligger vi betydlig over fjoråret. Vi snakker om rundt 25 prosent økning på øl, og over 30 prosent på vann. Det er de to viktigste produktene for oss, informerer informasjonssjef ved Hansa, Lisbeth Frugaard.
Det er vanskelig å produsere opp et overskudd av denne typen vare. Den tar mye plass, og det er en holdbarhetstid å forholde seg til. Derfor må det produseres i takt med salget.
For å møte den enorme etterspørselen fra tørste nordmenn, må de ansatte jobbe på spreng døgnet rundt.
Øl døgnet rundt
- Enkelte morgener i forrige uke jobbet vi til både fire og fem, og møtte det andre skiftet i døren. Vi skal egentlig jobbe til ett på natten, men når det skjer slike uforutsette ting, så blir klokken raskt fem, sier avdelingsleder på tapperiet, Solveig Guldberg.
Det begynner å bli en del overtidstimer, men Guldberg har mistet oversikten. Slitsomt er det også.
- Vi begynner jo å kjenne det, spesielt når det er så fint vær ute. Da har man jo lyst å nyte sola. Men man kan ikke få alle ting på en gang, og vi må være glad for at vi selger så bra og at folk vil kjøpe ølet vårt.