Norsk kvinne (23) sporløst forsvunnet i Spania

Norsk og spansk politi etterforsker forsvinningen til en norsk kvinne som er meldt savnet etter en helgetur til Madrid. Moren forteller til NRK at familien ikke har fått livstegn fra henne på fem dager.

Laster kart, vennligst vent...

FORSVUNNET: Kvinnen skal ha bodd og jobbet i Fuengirola sør i Spania den siste tiden, og vært på helgetur i Madrid forrige helg. Etter det har ikke familien hørt fra henne.

En 23 år gammel kvinne fra Hordaland er meldt savnet i Spania.

Vest politidistrikt ble varslet fredag, og har igangsatt etterforskning. Via Kripos har de også bedt spansk politi om bistand.

– Vi har mottatt en savnetmelding der en mor melder sin datter savnet, sier Bjarte Schrøen, politioverbetjent ved Felles straffesaksinntak i Vest politidistrikt til NRK.

– Hun pleier å ha jevnlig kontakt med familien, så vi forstår at de er bekymret, sier han.

Kvinnen har den siste tiden bodd og jobbet i Fuengirola sør i Spania, og var forrige helg på helgetur til Madrid. Siden mandag denne uken har ingen hørt fra henne.

– Hun ble sist observert i Madrid av bekjente hun har i Spania, sier Schrøen.

Moren: – Vi trenger livstegn

Kvinnen la ut et bilde av seg selv på Facebook søndag 20. januar. Der oppga hun at hun var i hovedstaden.

Siste livstegn kom mandag, da hun var i kontakt med sin mor, ifølge politiet. Det bekrefter moren overfor NRK.

– Jeg hadde kontakt med henne på Facebook mandag morgen, sier hun.

Ifølge familien bodde 23-åringen på hotell i Madrid. Familien har nå etterlyst kvinnen på Facebook, og moren oppfordrer dem som måtte ha relevant informasjon til å ta kontakt med politiet.

– Vi trenger livstegn fra henne, uansett i hvilken form. Det eneste jeg bryr meg om, er at hun lever, sier moren til NRK.

23-åringen har lyst, bleket hår ned til midt på ryggen, er normalt bygd og 1,55 meter høy.

Undersøker telefon og kontobevegelser

Foreløpig har verken norsk eller spansk politi funnet spor etter 23-åringen.

– Spansk politi jobber med å få avklart om det har vært bevegelser på den spanske kontoen hennes. Hun har også norske telefon- og kontonumre som vi undersøker her, sier overbetjent Schrøen.

Politiet har også kontaktet personer i kvinnens omgangskrets, og personer som kan ha sett eller hørt noe, forteller han.

De har foreløpig ikke noen klar hypotese for hva som har skjedd.

– Vi prøver å få kartlagt om hun har tatt et frivillig valg om ikke å ta kontakt, eller om hun faktisk er forsvunnet, og eventuelt utsatt for noe straffbart eller en ulykke, sier Schrøen.

UD kjent med saken

Utenriksdepartementet bekrefter overfor NRK at de er kjent med saken, men ønsker ikke å kommentere den.

Lensmannen for kommunen i Hordaland der moren bor ønsker ikke å kommentere saken, og henviser til Vest politidistrikt sentralt.

Sjømannskirken i Torrevieja sier til NRK at de ikke kjenner til saken.