Møt Paul Stanley på kafé

Paul Stanley er i Bergen, og vil møte kunstinteresserte bergensere på kafé. Slik får du møte ham!

Selvportett av Paul Stanley

SELVPORTRETT: Her kunstneren selv avbildet i sitt eget verk. Portrettet fremstiller kunstneren i åtteårsalderen.

Kunstneren er gjest på USF Verftet i Bergen frem til midten av desember, og har flere verk utstilt. Han har også planer om å komme tilbake med utstillinger neste år.

- Jeg vil gjerne treffe kunstinteresserte bergensere for en interessant diskusjon. Men en bacon-sandwich og en kopp varm sjokolade er hyggelig også, sier Paul Stanley til NRKHordaland.no .

Kiss er blant gamle helter på ny Svisj-liste

NEI, IKKE HAM: Kiss-Paul driver også med kunst, men har ikke besøkt Norge siden 1999. Her i Oslo Spektrum 19.7.1997.

Foto: Eeg, Jon / SCANPIX

 

- Bedre enn Gene

Før du leser videre, er det kanskje på sin plass å nevne at det her er snakk om den britiske billedkunstneren Paul Stanley, ikke den sminkede og høyrøstede frontfiguren i hardrockgruppen Kiss. Svorne fans av 55-åringen vil vite at også Kiss-vokalisten har begynt å leke seg med lerret og pensel, men dette var totalt ukjent for britiske Paul Stanley.

- Ganske mange nevner navnelikheten med han i Kiss. Men jeg visste ikke at den andre Paul også var kunstner, sier Stanley, som på NRKHordaland.nos oppfordring tok en titt på noen av Kiss-heltens bilder som ligger ute på nettet.

Paul Stanley var slett ikke imponert.

- Vel, de er i det minste bedre enn Gene Simmons politiske uttalelser. Men det sier jo samtidig ikke stort. Hva er det med rockestjerner som plutselig vil bli kunstnere?...

Søker treff

Britiske Paul trives kjempegodt i Bergen, og sammenlikner byen med hjembyen Manchester og stedet han studerte, Barcelona.

- Jeg liker samarbeidsånden i den bergenske kunstverdenen. Folk er veldig interessert i hverandre og hva andre driver med. Det minner meg veldig om miljøet i Manchester, sier Stanley.

Nå inviterer han kunstinteresserte bergensere på kafétreff, for samtale og diskusjon om kunst. Er du interessert, er e-post-adressen hans paulstanley66@hotmail.com.

- Kunst er, på sitt enkleste, en annen språkform. Samtidskunst er en pågående samtale mellom kunstnere, publikum og kritikere. Vi konkurrerer om priser, finansiering, salg av verkene våre og for å få stilt ut, men til syvende og sist bidrar vi alle til den samme diskusjonen, sier Paul Stanley.

Kommer tilbake

I midten av desember drar Stanley tilbake til Manchester, men han har allerede planlagt retur til våren, for ustillinger i samarbeid med Hordaland Kunstsenter og BIT Teatergarasjen.

Og nye prosjekter er på gang. Et av dem involverer på sett og vis hans amerikanske og litt mer kjente navnebror.

- En gang skal jeg lage en utstilling med kunstnere som har like navn som berømte personer, humrer Stanley.

Vil du se hva slags malerier Kiss-Paul lager, kan du klikke her