Mann (51) tiltalt for forsettlig drap

51-åringen erkjenner å ha knivstukket en 35 år gammel kvinne til døde, men sier han ikke ønsket å drepe. Riksadvokaten mener drapet var forsettlig, og skjedde under særdeles skjerpende omstendigheter.

Knivdrap i Fyllingsdalen

KVINNE (35) DREPT: Det var i dette hybelhuset i Vestlundveien i Fyllingsdalen at en 35 år gammel kvinne ble drept i desember 2014.

Foto: Kjartan Lægreid / NRK

Det var om kvelden 13. desember i fjor at en 35 år gamle kvinne ble knivstukket flere ganger på kjøkkenet i et hybelhus i Fyllingsdalen i Bergen.

Den etiopiske kvinnen fikk nødhjelp, men ble erklært død etter kort tid. Mannen som knivstakk, en 50-årig dansk statsborger, ble pågrepet på stedet kort tid senere.

LES MER: 50-åring siktet for knivdrap i Bergen

Nå har Riksadvokaten tatt ut tiltale i saken. Mannen, som er fylt 51 år, er tiltalt for drap under særdeles skjerpende omstendigheter.

Snudde i spørsmålet om forsettlig drap

Randulf Shumann Hansen

FORSVARER: Randulf Schumann Hansen.

Foto: Eskil Mehren / NRK

51-åringen er erklært tilregnelig av rettspsykiatere, og i juni sa hans daværende forsvarer at kom til å erkjenne straffskyld for forsettlig drap.

Det gjør han ikke nå, forteller forsvareren som har overtatt, advokat Randulf Schumann Hansen.

– Han erkjenner de faktisk forholdene, men bestrider at han har handlet med forsett, sier Hansen.

LES OGSÅ: Forsvararen: – Drapssikta følte seg provosert

– Hadde ikke ønske om å drepe

Han sier han vanskelig kan kommentere de tidligere uttalelsene i saken, men mener ingen ting er endret siden den siktede først forklarte seg.

– Han har hatt samme forklaring hele veien. Han erkjenner å ha gjort dette, og sier at det var en impulshandling. Han erkjenner legemsbeskadigelse med dødsfølge, men hadde ikke ønske om å drepe, sier Hansen.

51-åringen ble i dag varetektsfengslet for tolv nye uker. Saken kommer ifølge BA, som først meldte om tiltalen, opp for retten før jul.

MER OM SAKEN: Knivdrap i Fyllingsdalen

Siste video

Meisterfinale på Brann stadion, ekstremistar på bygdene og eldre som må flyttast ut av kommunen for å få sjukeheimsplass. Dette er nokre stikkord for dagens sending. Programleiar Jan Børge Leirvik
Bergen stasjon, eller Jernbanestasjonen? Sterke meiningar i Vestlandsrevyen i dag. Her kan du også sjå at Bergen kommune vil ha folkedugnad mot bygningsforfall, og flyktningar slit med einsemd. 
Programleiar Jan Børge Leirvik.
På nytt vekker gatekunstner AFK oppsikt. Nå har han malt det som trolig er landets lengste «street art», laget av en enkelt kunstner.