Mann (32) pågrepet for festvoldtekt av kvinne (28)

Politiet vil fengsle 32-åringen i fire uker, i frykt for at han skal kunne påvirke vitner som var til stede da voldtekten skal ha skjedd.

Trond Eide

VIL FENGSLE I FIRE UKER: – Etterforskningen er helt i innledningen, og det er flere vitner som ikke er avhørt, begrunner politiadvokat Trond Eide.

Foto: JON BOLSTAD / NRK

Tirsdag anmeldte en 28 år gammel kvinne en 32 år gammel mann for å ha voldtatt henne i en bolig på Sotra.

Voldtekten skal ha skjedd i forbindelse med det politiadvokat Trond Eide betegner som en «fest, eller en sosial sammenkomst» natt til andre pinsedag.

– Det er en voldtekt som skal ha skjedd natt til 5. juni. Det er fornærmede selv som har anmeldt dette forholdet, og det skal ha vært flere personer til stede der dette skjedde, sier Eide til NRK.

Erkjenner ikke straffskyld

Det var BT som først omtalte voldtektssaken. Etter at kvinnen gikk til politiet tirsdag, ble hun undersøkt på voldtektsmottaket.

Den 32 år gamle mannen ble pågrepet samme dag. Han erkjenner ikke straffskyld, opplyser Eide.

– Han tar siktelsen tungt, sier forsvarer Maria Hessen Jacobsen til BA.

Både 28-åringen og 32-åringen er avhørt, og politiet har fått opplyst at mannen og kvinnen ikke kjente hverandre før de møttes i boligen på Sotra.

– Vi tror ikke de kjenner hverandre, men de har i alle fall en felles venn, sier Eide.

Flere vitner ikke avhørt

Mannen fremstilles for varetektsfengsling klokken 13 onsdag ettermiddag. Politiet mener 32-åringen bør settes bak lås og slå i fire uker.

– Det er av hensyn til bevisforspillelsesfare. Etterforskningen er helt i innledningen, og det er flere vitner som ikke er avhørt, sier politiadvokat Eide.