Lys i tunnelen for «opprørerne»

Reisefølget har ventet på fly siden mandag, og vil ikke forlate Flesland før de får reise. Nå spiser de kjøttkaker, drikker rødvin og håper på å få lette.

Reisefølge

Kjøttkaker og rødvin, påspandert av reiseleder, er ventekosten på Flesland.

Foto: Linda Ekeland / NRK

– Vi er mer optimistiske enn i formiddag, sier en i reisefølget.

Da uttalte reisefølget at de nektet å forlate flyplassen før reisen var ordnet.

– Dette er helt forferdelig, sa en av deltakerne i følget.

På Bergen Lufthavn Flesland hadde en rekke passasjerer i morges møtt opp i den tro at flyene igjen gikk. Mange uttrykte stor frustrasjon over kaoset og uforutsigbarheten i luftfarten..

Frykter stenging på Gardemoen

Men nå ser det ut til at protestene har virket. De 52 personene som skal til Frankrike for å gå ombord på et Sjømannscruise, har allerede fått klarert at de kan reise til Gardemoen med buss for å få fly til Frankrike.

– Men det vi er redde for, er at vi setter oss på bussen, drar til Oslo og så opplever at Gardemoen er stengt, påpeker de ventende.

LES: Flesland og Stord stengt til 14 | – Nå tror vi dette er over | Utbygging trues av asketrøbbelet | Luftrommet er åpent... | Går lysere tider i møte

Nå slår de ihjel ventetiden med å spise kjøttkaker og drikke rødvin, mens de venter på at asken skal forsvinne fra norsk luftrom.

Mye er usikkert

Håpet er derfor at Flesland lufthavn skal åpne og at de skal få direktefly til Paris. Det er håp om at flyplassen skal klare å åpne for avganger i løpet av dagen. Likevel er mye usikkert.

– Om værholdene tilsier at man beveger seg fra rød flyforbudssone til gul sone, kan de flyselskapene som vil sende sine fly i luften. Men man kan også risikere at flyselskap velger å avvente situasjonen, sier Linda Ekeland, NRKs reporter på Flesland.

LES: Avinor feilinformerer om Flesland | Flesland stenger klokken 11 | Ingen fly fra Vestlandet |