Flesland stenger klokken 11

Ny vurdering blir gjort klokken 15.

Flesland

ÅPNET BRÅTT: Klokken 8.00 kom nye værrapporter som gjør at Flesland kunne åpne midlertidig. Men klokken 11 ble den stengt igjen.

Foto: Stine Mari Sæle / NRK

Det skjer lite på Flesland akkurat nå. Etter hektisk aktivitet noen timer tirsdag morgen, stilnet alt like før klokken 11. Klokken 10.30 lettet det siste flyet før flyplassen måtte stenge igjen.

- Å være uten kunder er forferdelig for en terminalsjef. Her skulle vært liv og røre, men nå er det stille. Det er veldig leit. synd at vi i ikke kan være operative, sier terminalsjef, Alf Sognefest.

- Det ligger en askesky vest for oss, og på de siste kartene ligger den delvis inn over vest og sør-Norge, forklarer han.

Noen passasjerer har valgt å reise hjem, mens de tålmodige har satt seg i stresslesser og funnet frem kaffe.

Var åpen i tre timer

Tidligere tirsdag gjorde hull i skydekket at flyplassen kunne være åpen mellom 08 og 11.

- Dette er en sann fornøyelse. En kan bli våryr av mindre. Vi har jo folk her som har ventet siden torsdag. Det er godt å kunne la dem komme seg av gårde til Oslo, sier terminalsjef på Flesland, Alf Sognefest, til nrk.nos reporter på Flesland, Linda Ekeland.

Tolv fly står klare til å dra til Oslo i løpet av de neste timene. Gardermoen er i øyeblikket også åpen for trafikk.

Det blir ny vurdering av situasjonen klokken 11. Sognefest kan ikke si noe sikkert om utviklingen utover dagen, men sier det i utgangspunktet har sett dårlig ut i dag.

Kommer man seg først til Oslo, er det noen muligheter for å komme seg videre ut i Europa.

- Det er vanskelig, men man prøver å åpne enkelte flyplasser og få noen korridorer i luftrommet for å få folk nærmere dit de skal, sier Sognefest.

Store deler av luftrommet i Sør-Norge er fortsatt stengt på grunn av vulkanaske fra Island.

Eyfjallajøkull 19. april

SYNDEREN: Aske fra vulkanen Eyafjellajökul fotografert mandag.

Foto: Arnar Thorisson / Helicopter.is / AP