NRK Meny
Køprising i Bergen
Foto: Eivind A. Pettersen / NRK

Luftkvaliteten i Bergen

Oppsummert

Her får du alt om datokjøringen i Bergen helt siden den ble innført sist onsdag.

 • Luftkvalitet: Rådal raudt varsel

  Det er framleis svært mykje svevestøv i lufta i Rådal i Bergen. Mengda av grovkorna svevestøv var klokka 18 framleis så høg, at varslingsstaden Luftkvalitet.no viste raudt. Det betyr at det er betydeleg helserisiko å bevega seg utandørs om ein har astma eller andre luftvegsplager, eller alvorleg hjartesjukdom. Det er varsla raudt nivå for området også for morgon tidleg.

 • Svært mykje svevestøv i Rådal

  Lufta i Rådal inneheld store mengder grovkorna svevestøv. Nettsida luftkvalitet.no viser no raudt varsel for området. Det betyr at det er betydeleg helserisiko å bevega seg utandørs om ein har astma eller andre luftvegsplager, eller alvorleg hjartesjukdom.

 • Varsler dårlig luftkvalitet

  Onsdag ettermiddag er det ventet høy luftforurensing i Bergen, melder luftkvalitet.info. På varselet kommer toppen i 16-tiden, hvor luftkvaliteten bikker over på rødt nivå. Luften vil bli bedre utover kvelden på grunn av værskifte.

  Luftforurensing i Bergen onsdag 10. januar
  Foto: Luftkvalitet.info
 • Dårlig luft i Bergen

  Det er moderat luftforurensing på Danmarksplass i Bergen i ettermiddag. Årsaken er høye nivåer av nitrogendioksid, NO2. Ved de andre målestasjonene i Bergen er kvaliteten på luften god.

  Luftkavlitet Bergen
  Foto: NRK
Spørretime i Stortinget