NFF innrømmer flomlys-tabbe

Forbundet mente Arna-Bjørnar ikke hadde godt nok flomlys og tvang klubben til å spille kamp midt i arbeidstiden. I fjor var flomlyset godt nok for en U23-landskamp.

Arna-Bjørnar feirer scoring mot Røa

MÅ SPILLE I DAGSLYS: Ashley Nick, Hege Hansen, Ingrid Ryland og Lindsay Taylor må spille kamp før folk har kommet seg hjem fra jobb i dag.

Foto: Astrid M. Nordhaug / Digitalsport

Bare få timer før kampstart kryper NFF til korset og innrømmer at dagens hengekamp mellom Arna-Bjørnar og Trondheims-Ørn på Arna idrettspark kunne vært spilt på kveldstid, i stedet for klokken 15.00.

– Veldig beklagelig

– Når vi nå har sjekket litt, viser det seg at Arna-Bjørnar har godt nok flomlys. Så denne kampen kunne ha gått på et senere tidspunkt. Dessverre oppdaget vi ikke dette før det var for sent, blant annet med tanke på bortelagets reise, sier fagansvarlig for arrangement i NFF, Are Hokstad, til NRK.no.

25. oktober i fjor arrangerte NFF U23-landskamp mellom Norge og Sverige på Arna idrettspark. Kampen startet klokken 17.00 og ble spilt med flomlys. Arna-Bjørnar fikk da ingen indikasjoner på at det var noe galt med flomlyset.

– Hvordan er det mulig å ikke oppdage dette tidligere?

– Da vi spurte internt i NFF om klubbens flomlys var godt nok, var svaret nei. Så det skyldes feil i vår interne kommunikasjon. Jeg skal ikke unnskylde det eller fraskrive oss ansvar. Det er selvfølgelig veldig beklagelig, sier Hokstad.

Trine Lise Åvik under U23-landskamp mot Sverige i Arna (2011)

MEN HER VAR DET GREIT: Amazon Grimstads Trine Lise Åvik i aksjon for Norge mot Sverige på Arna idrettspark 25. oktober i fjor – i flomlys.

Foto: Astrid M. Nordhaug / Digitalsport

Mener NFF burde stolt på klubben

Markeds- og arrangementsansvarlig i Arna-Bjørnar, Hans Lokøy, er glad for innrømmelsen, men er samtidig meget forundret over NFFs måte å håndtere situasjonen på.

– Hvis ikke NFF har oversikt over hva slags flomlys klubbene har, burde de har stolt på at vi visste hva vi snakket om. Helt fra første stund har vi referert til den landskampen i fjor, hvor det var bekmørkt i andre omgang. Vi er svært skuffet over at vi ikke har kommet frem til en bedre løsning, sier Lokøy.

– Har dere opplevd NFF som arrogante i denne saken?

– Jeg har ikke lyst å bruke det ordet. Men NFF har tydeligvis ikke hatt god nok oversikt. Det er synd at det blir slik. Dette kunne vært løst på en mye bedre måte. Nå får vi legge frustrasjonen til side og håpe at vi kan unngå slike situasjoner i fremtiden.

Trondheims-Ørn: – Litt sent nå

Trondheims-Ørn-trener Thomas Dahle sier til NRK.no at den utsatte kampen har fått store konsekvenser for lagets spillere. Han beklager sterkt at kampen ikke kunne gå på et senere tidspunkt.

– Våre spillere har vært nødt til å ta ut feriedager fra jobb og ta seg fri fra skolen for å kunne ta et tidlig fly til Bergen. Så tidlig kampstart er langt fra optimalt for oss. Det hadde vært mye bedre om kampen kunne gått klokken 18, sier Dahle.

– Hva synes du om at NFF nå legger seg flat?

– Det er litt sent å få høre nå, sier Dahle.

Frykter for publikumsstatistikken

Arna-Bjørnar er det laget med størst publikumsoppslutning i Toppserien. Hans Lokøy frykter at klubben vil tape tilskuerkampen på grunn av dagens tidlige kamp.

– Hvor mange tror du kommer på kampen?

– Jeg vil ikke tro noe som helst. Det enste som er sikkert, er at det ikke blir veldig mange. Det er aller mest synd for jentene våre, som kjemper om medalje og fortjener en bedre ramme rundt en så viktig kamp, sier Lokøy.

NRKs fotograf som er til stede og følger kampen opplyser like før klokken 16 at det er rundt 40 tilskuere på kampen mot slutten av 1. omgang.

Dette er mye mindre enn normalt på hjemmekampene til Arna-Bjørnar.

Arna-Bjørnar vant kampen 2–0, etter mål av Maren Mjelde og Vilde Bøe Risa.

Glissent på tribunen

GLISSENT: Det var god plass på tribunen under dagens kamp på Arna Idrettspark.

Foto: Andrè Marton Pedersen / NRK

Møter Kolbotn og Klepp

Arna-Bjørnar ligger på tredjeplass i Toppserien, med en kamp til gode i forhold til Røa på fjerdeplass.

Etter dagens kamp, møter rødtrøyene Kolbotn borte og Klepp hjemme.