Publiserte navnet til voldtekts- og drapstiltalt 19-åring

Hvem som helst kunne gå inn på nettsidene til Nordhordland tingrett og se navnet på 19-åringen som er tiltalt for å ha voldtatt og drept 98 år gamle Hilda Feste.

Rettstegning fra Os-drapet

NAVNET LEKKET: Ved en feiltagelse ble navnet til den tiltalte 19-åringen publisert på nettet.

Foto: Gustav Kvaal

Ifølge BT.no er skrivet med 19-åringens navn nå fjernet fra nettsidene. På tiltaltes folkeregistrerte adresse bor moren og flere yngre søsken av drapstiltalte.

– Det skyldtes rett og slett en glipp at navnet lå ute. Dokumentet var i utgangspunktet en pressemelding. Idet denne ble lagt offentlig ut på våre nettsider ble ikke navnet sladdet eller fjernet, sier sorenskriver Håkon Rastum i Nordhordland tingrett til BT.no.

19-åringens forsvarer, Rolf Knudsen, har ikke villet kommentere glippen.

Husker ingenting fra drapskvelden

Den tiltalte 19-åringen var tidvis både irritert og hissig da han mandag forklarte seg i retten , og han nekter fortsatt straffskyld .

19-åringen sier at han ikke husker noe fra drapskvelden. På spørsmål fra dommer Torvund svarte han på mandag at det siste han husker er at han snakket med kameraten sin.

– Etter det er det helt blankt. Så husker jeg at min mor vekket meg.

Tekniske spor

Politiet har flere tekniske spor som knytter 19-åringen til åstedet og ugjerningen.

På åstedet er det funnet flere fingeravtrykk fra tiltalte i avdødes blod. I tillegg har politiet flere DNA-spor som nagler ham til drapshandlingen. Hans DNA er funnet på innsiden av glidelåsen i Hilda Festes bukse, og politiet har også funnet Hilda Festes DNA i 19-åringens leilighet.

Les alle sakene NRK.no har skrevet om Os-drapet her .