Vil ikke diskriminere røykerne

Kystpartiet ønsker egne restauranter for røykere. – Røykere blir utsatt for diskriminering, sier andrekandidaten i Hordaland.

Kystpartiet

RØYKEROM: – Røykere diskrimineres, sier Kurt Pedersen. Kystpartiet vil ha behagelige røykerom på utesteder.

Foto: Runa Victoria Engen

– Kystpartiet består av voksne folk, sier Kurt Pedersen.

Andrekandidaten til Kystpartiet i Hordaland stiller til intervju fordi førstekandidat Tom Roger Hansen for tiden er sykemeldt. Pedersen synes det har blitt for mange karrierepolitikere på Stortinget.

– Mange av politikerne har aldri vært i arbeid hele sitt liv. Og de skal representere folket. Det krever livserfaring og arbeidserfaring å tørre å ta beslutninger, sier Pedersen.

Selv har han mye arbeidserfaring fra sjøen og som lastebilsjåfør.

– Det er mange som tror at å være politiker er et yrke, men det er det ikke. Det er et tillitsverv, og det er vi i Kystpartiet veldig klar over.

Kystpartiet på 30 sekunder

30 SEKUNDER: Kystpartiets andrekandidat i Hordaland, Kurt Pedersen, fikk 30 sekunder til å fortelle hvorfor hordalendinger skal stemme på ham. Han trengte bare 15 sekunder.

– Røykere diskrimineres

På partiprogrammet deres kan man lese at de ønsker å la restauranter, kafeer og utesteder åpne egne røykerom. Det skal de gjøre, for å unngå diskriminering av røykere.

– Ja selvfølgelig, for det er jo det som skjer i dag. Røykerne blir uglesett. Restauranteiere må få åpne «røykepuber», så får markedet bestemme om de får overleve eller ikke.

– I den grad det diskrimineres mot røyking, så er det fordi røyking er en helseskadelig vane. Har ikke det en samfunnsnytte?

– Det skal være opp til folk selv å bestemme over sitt eget liv. Ikke opp til myndighetene, svarer Pedersen.

Norske ressurser på norske hender

Partiet ønsker å stenge grensene, på den måten at de vil holde norske ressurser og norske bedrifter på norske hender. De vil heller ikke tillate at norske bedrifter eier eller produserer i utlandet.

– Jeg syns vi skal legge forholdene til rette slik at norske bedrifter har levelige kår i Norge.

– I dag ville dette bety at mange norske selskap går under, fordi de ikke kan konkurrere med utenlandske produsenter?

– Det er klart. Vi vil sette ned avgifter og legge forholdene til rette. Formuesskatt og utbytteskatt er for høy. Vi lever i et land med mye dobbeltbeskatning, sier Pedersen.

Norsk strøm skal heller ikke eksporteres til utlandet, for vi trenger den hjemme, mener Pedersen.

Kystpartiet

ANDREKANDIDAT: – Jeg skal stå på krava, sier Kurt Pedersen om muligheten for å få en plass på Stortinget.

Foto: Runa Victoria Engen

Ikke enhver sak

På partiprogrammet står det at de ønsker større militære styrker i Nord-Norge. De ønsker også å ha egne leger som er spesialister på smerte og som jobber ved smerteavdelinger på alle sykehusene.

Dette er to tema Kurt Pedersen ikke kan fortelle om.

– Dette vet jeg ærlig talt ikke om. I ett hvert parti finner man saker der man ikke er enig, eller som man ikke bryr seg om, for å gi deg et ærlig svar. Det står i programmet, men det er ikke mitt område.

I tillegg vil de gi egne pensjonspoeng for mødre som får tre barn eller flere, for å gjøre opp for inntektstap.

Du kan lese mer om partiprogrammet på Kystpartiets nettsider.

Siste video

Bergen stasjon, eller Jernbanestasjonen? Sterke meiningar i Vestlandsrevyen i dag. Her kan du også sjå at Bergen kommune vil ha folkedugnad mot bygningsforfall, og flyktningar slit med einsemd. 
Programleiar Jan Børge Leirvik.
På nytt vekker gatekunstner AFK oppsikt. Nå har han malt det som trolig er landets lengste «street art», laget av en enkelt kunstner.
Se 10. klassene fra Ortun og Kinsarvik kjempe om å vinne fylkesfinalen i Klassequiz!