NRK Meny
Normal

Kulturminister Thorhild Widvey er saksøkt

Kulturministeren må møte i retten i Bergen etter konkurs i seismikkselskap. – Det er snakk om betydelige beløp, sier saksøkerens advokat.

Thorhild Widvey

SAKSØKT: Kulturminister Thorhild Widvey (H).

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Bergens Tidende melder mandag at Austevoll-reder Tor Østervold i Norfield Shipping har gått til søksmål mot kulturminister Thorhild Widvey og fire andre personer som satt i styret eller ledelsen i selskapet Reservoir Exploration Technology (RXT).

Etter flere år med økonomiske vanskeligheter, gikk RXT konkurs 14. juni 2013. De samlede kravene i morselskapet summerte seg til nesten én milliard kroner.

Norfield Shipping var blant seismikkselskapets tre største kreditorer, og ble påført store tap som følge av konkursen.

– Jeg kan bekrefte at det er snakk om betydelige beløp, sier advokat Stein Pettersen i advokatfirmaet Wikborg Rein, som representerer Norfield Shipping, til BT.

Widvey: – Kravet bestrides

Aksjeloven åpner for at styremedlemmer i selskaper kan holdes økonomisk ansvarlig. Pettersen vil ikke kommentere kravene eller begrunnelsen for søksmålene.

– Jeg kan bekrefte at det har kommet et krav. Kravet bestrides. Utover det har jeg ingen kommentar da saken skal gå i retten, sier Thorhild Widvey til BT.

Også de fire andre personene som saksøkes, bestrider kravet.

Siste video

13 lam rømde då bilen dei vart frakta med kolliderte. Dyretransporten fekk ein brå stopp og sauene stakk til skogs.
 Programleder Mariann Reikerås