NRK Meny
Normal

John Olav Nilsen dømt til fengsel

Den kjente bergensartisten er dømt for vold, tyveri og besittelse av amfetamin. – Dommen en uholdbart streng, sier forsvareren.

John Olav Nilsen og forsvarer

I RETTEN: John Olav Nilsen og forsvarer Linda Ellefsen Eide møtte i tingretten for å få dommen opplest i dag.

Foto: Runa Victoria Engen / NRK

Artisten møtte i retten forrige uke, tiltalt for en hendelse i Bergen september 2013. Da havnet han og en kamerat i håndgemeng med en mann på en kiosk i Bergen sentrum.

Nilsen er dømt til ubetinget fengsel i 60 dager for vold, tyveri og besittelse av amfetamin, i dommen som kom fra Bergen tingrett i dag.

Kameraten som var sammen med Nilsen dømmes også til fengsel i 60 dager. De to må også betale den fornærmede i saken 15.000 kroner i oppreisning. De ble frifunnet for bruk av narkotika.

Vi finner beslutningen meget merkverdig.

Forsvarer Linda Ellefesen Eide om nartkoikadommen

Aktor krevde 90 dagers fengsel, men forsvareren til Nilsen ville ha full frifinnelse.

– Merkverdig

Nilsen møtte selv opp til domsopplesing i tingretten i dagen sammen med sin advokat. Flere pressefolk var til stede.

Forsvarer Linda Ellefsen Eide sier de reagerer på at Nilsen ble dømt for besittelse av narkotika. Det skjer selv om politiet ikke kunne bevise at stoffet de fant på ham var narkotika, fordi det ble destruert før det ble tatt prøver av det.

– Han har faktisk blitt dømt for besittelse av amfetamin, til tross for at det ikke var noen analyseprøver. Vi finner beslutningen meget merkverdig, sier Eide.

John Olav Nilsen Øyafestivalen 2013

PRISVINNER: John Olav Nilsen og Gjengen har blant annet vunnet Spellemann-prisen. Her er han under Øyafestivalen i 2013.

Foto: Kim Erlandsen / NRK

Hun syns dommen er svært streng.

– Jeg syns dommen er uholdbart streng. Det er ikke tatt hensyn til at han ble provosert, og han ble dyttet. Dette syns vi åpenbart er en uriktig dom. Min anbefaling er klart å anke, sier Eide.

LES OGSÅ: Nilsen til NRK: – Jeg har ingenting å skjule

Vil tenke over dommen

– Vi skal nå ta stilling til dette, samt det oppreisningskravet han er idømt å betale. Så vi vil komme med en beslutning innen kort tid til hvordan vi forholder oss til dette, sa forsvareren etter at dommen var lest opp.

Artisten valgte å ta betenkningstid på om han vil anke eller ikke.

– Vi skal gjennomgå dette i fred og ro på kontoret og vurdere hvilket svar han gir på dette.

John Olav Nilsen er en kritikerrost artist, som med bandet John Olav Nilsen og Gjengen har vunnet flere priser. Nå kan han altså havne i fengsel.

Nilsen har nå inntil 14 dager å bestemme seg.

Siste video

Programleder: Mariann Reikerås
Se forskerne undersøke hvalen
Det aller første julemarkedet i Bergen er en suksess. Den første uken det har vært åpent har tusenvis av mennesker vært innom.