NRK Meny
Normal

Ingen tiltak denne helgen

Bergen kommune har bestemt at det ikke blir innført noen restriksjoner på biltrafikken denne helgen.

Danmarksplass

Vegkrysset Danmarksplass blir ofte først forurenset

Foto: Helene Vassbotten Lervik / NRK

Luftkvaliteten på Danmarksplass i Bergen er igjen dårlig. Det viser målinger gjort fredag morgen og formiddag. Folk fra kommunen har i formiddag diskutert hva de ville gjøre med luftsituasjonen i helgen.

– Vi har konkludert med at vi ikke gjør noe akutt denne helgen, sier konsituert informasjonsdirektør i Bergen kommune, Elisabeth Farstad.

Allergikere bør holde seg inne

Allergikere og personer med alvorlige hjerte- eller luftveislidelser bør unngå opphold utendørs når luftkvaliteten er som den er nå, ifølge luftkvalitet.info

– Det mest aktuelle er å få vasket gatene i Bergen. Det har vært gjort tidligere vi har hatt slike problemer, sier informasjonssjefen i kommunen.

– Det er dette grovkornete svevestøvet som er problemet. Det lar seg faktisk løse gjennom denne vaskingen. Derfor er dette definitivt det mest aktuelle, sier Farstad.

Vurderer langsiktige tiltak

– Vi vet av erfaringen i fjor at de akutte tiltakene ikke fungerte så bra som de mer langsiktige. Derfor velger vi nå å tenke på slike tiltak, og vurdere dem nøye slik at det vil hjelpe, sier hun.

Kommunen ønsker nå å vurdere tiltakene grundig før de gjennomfører dem.

– Vi vil da også informere om dette godt på forhånd slik at folk vet hva som gjelder, sier hun.

Kommunen skal ha flere møter utover fredagen for å drøfte videre tiltak.

LES ALT OM LUFTEN I BERGEN FORRIGE VINTER: Bergensluften 2009/2010