NRK Meny
Ras Votlo
Foto: Jon Bolstad / NRK

Hus på Votlo truffet av ras

Oppsummert

En 38 år gammel kvinne omkom da et hus ble ødelagt av et jordskred på Votlo på Osterøy nordøst for Bergen torsdag morgen. 35 naboer er evakuert. Skredet kan ha blitt utløst av store nedbørsmengder.

 • Beboere i tre hus fortsatt evakuert

  Osterøy kommune fraråder beboerne i tre hus på Votlo mot å flytte tilbake inntil videre, skriver Bygdanytt. Kommunen mener evakueringen bør opprettholdes inntil faren for nye ras er avklart og eventuelle sikringstiltak gjennomført. En 38 år gammel kvinne mistet livet da et skred traff et hus i boligfeltet 7. desember i fjor.

 • – Ønsker ikke å flytte hjem nå

  Rasstedet på Votlo på Osterøy er nå vurdert til å være stabilt, men geologene anbefaler likevel at de evakuerte venter med å flytte hjem, skriver BA. – Ingen har ønsket å flytte tilbake. Vårt råd er å hente eiendeler som de trenger, og avvente situasjonen, sier ordfører Jarle Skeidsvoll til avisen.

  Ras på Votlo på Osterøy, dagen etter
  Foto: Øyvor Bakke / NRK
 • Tre husstandar framleis evakuert

  To hus med totalt tre husstandar på Votlo på Osterøy er framleis evakuert etter raset førre veke. Kommunen hadde måndag ettermiddag eit møte med dei evakuerte. – Rådet frå geologane er å opne for tilkomst til dei aktuelle bustadane, men vi rår dei frå å bli buande der. Dei bør difor hente sakene sine og vente på vidare kartlegging av området, seier ordførar Jarle Skeidsvoll.

  Bygden Votlo på Osterøy etter ras
  Foto: Jon Bolstad / NRK
 • Geologar vurderer skredfare

  Åtte hus er framleis evakuert på Votlo på Osterøy etter jordskredet torsdag. Geologar er på staden i dag for å gjere ei ny vurdering av skredfaren. Det er møte på Haus skule klokka 14.30, der kommunen vil avgjera om folk kan få flytta heim igjen.

  Ras på Votlo på Osterøy, dagen etter
  Foto: Øyvor Bakke / NRK

Siste video

Folk i Odda gløymer det aldri
Programleiar er Jan Børge Leirvik
Programleiar er Jan Børge Leirvik