– Gleder meg til å komme hjem og sove

FLESLAND (NRK): Her kommer Stine Skogrand småsliten hjem med gull fra sitt aller første håndball-VM.

Stine Skogrand kom litt for tidlig hjem etter VM-triumfen. Syns hun selv.

Tertnes-kapteinen kom med flyet fra Danmark tidlig mandag morgen, bare timer etter at VM-finalen mot Nederland var blåst av.

– Vi har hatt en fin bankett med venner og familie, så jeg gleder meg til å komme meg hjem og sove, sier verdensmesteren til NRK på Bergen lufthavn Flesland.

Skogrand reiste til VM uten mesterskapserfaring, men fikk mer og mer spilletid av landslagstrener Thorir Hergeirsson utover i turneringen.

– Sinnssykt deilig

– Jeg er veldig fornøyd med egen innsats i VM. Jeg syns jeg har vist bra form hele mesterskapet, og brukt godt minuttene jeg fikk, oppsummerer hun.

Linn Jørund Sullan og Stine Skogrand

FULL FEST: Linn Jørum Sulland og Stine Skogrand under feiringen i Herning etter VM-finalen søndag.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

VM-finalen mot Nederland søndag gikk foran 13 000 tilskuere i «Boxen» i Herning. En opplevelse for livet, skal vi tro 22-åringen fra Fyllingsdalen, som banket inn tre scoringer fra sin posisjon på høyrevingen.

– Det var så sinnssykt deilig å være utpå der når det er så mange som sitter og heier, gliser hun.

LES OGSÅ: Herrem lover mer Tore Tang

Skogrand har gjort sine saker så bra i VM at det blir spekulert i om hun kan få plass i troppen til sommerens OL i Rio. OL-troppen er på bare 14 spillere mot 16 i VM. Skogrands innsats på høyrekanten utfordrer Amanda Kurtovic i samme posisjon.

– Skjønte tidlig at det ble finaleseier

Skogrand reiste som mesterskapsdebutant til VM uten de store forventningene til å få spille.

– Jeg hadde ikke så store forventninger egentlig. Jeg hadde troen på at vi skulle prestere godt, og komme ganske langt. Det har vi gjort, og i tillegg fikk jeg spilletid, så jeg er veldig fornøyd, sier 22-åringen, som ikke trodde sine egne øyne i søndagens finale.

– Nei, jeg var overrasket over at det gikk så bra som det gjorde. Jeg hadde troen på seier, men ikke at vi skulle lede 20–9 til pause. Så jeg skjønte ganske tidlig at det kom til å gå veien, sier hun.

Håndballjentene tar VM-gull