Her er Børven i Brann-drakt

BRANN STADION (NRK): Torgeir Børven skrev i kveld under for Brann. Spissen vil skyte rødtrøyene til medalje. – Jeg er her for å score mål, sier 24-åringen.

Torgeir Børven signerte for Brann tirsdag.

KLAR FOR FAVORITTLAGET: Torgeir Børven legger ikke skjul på at Brann var favorittlaget da han var guttunge hjemme i Øystese.

Klokken 19 tirsdag møtte spissen pressen på Brann Stadion, sammen med en særdeles smilende sportssjef Rune Soltvedt.

– Jeg er utrolig glad for dette. Jeg har personlig lenge hatt et håp om få Torgeir signatur, sier Soltvedt.

– Vil være med på det som skjer

Lars Arne Nilsen

SVÆRT FORNØYD: Brann-trener Lars Arne Nilsen uttrykte stor glede over signeringen allerede før den var fullført.

Foto: Simen Sundfjord Otterlei / NRK

Børven selv legger ikke skjul på at det er Branns positive utvikling det siste året som har overbevist ham om at klubben var rett for hans videre karriere.

– Brann har tatt mange gode steg, og jeg ønsker å være med på det som skjer her. Da Brann kom på banen, var det et enkelt valg. Ting har skjedd fort de siste dagene, sier han.

Spissen kjenner flere av dagens Brann-spillere. Til dagens trening kom han i bil sammen med Ruben Kristiansen. De to spilte tidligere sammen i Vålerenga.

– Det er fine karer alle sammen, sier Børven.

Torgeir Børven klar for Brann

PRESENTERT I KVELD: Torgeir Børven (midten) møtte pressen på Brann Stadion kl. 19 tirsdag kveld, flankert av mediesjef Gorm Natlandsmyr (t.v.) og sportssjef Rune Soltvedt.

Foto: Annbjørg Dalland / NRK

Har opsjon på permanent overgang

24-åringen fra Øystese i Hardanger har vært linket til Brann en rekke ganger, men partene har aldri vært interessert samtidig. Som tenåring ble Børven ikke funnet god nok for bergensklubben, mens det i senere år har vært motsatt.

Spissen fra Hardanger har i stedet bøttet inn mål for Odd og Vålerenga, før han satte kursen mot Nederland. Der har skadeproblemer ført til lite spilletid.

Torgeir Børven

HJEM TIL NORGE: Oppholdet i nederlandske FC Twente ble ikke det eventyret Torgeir Børven hadde håpet på.

Foto: Digitalsport

Nå blir Børven lånt ut til bergensklubben ut sesongen, og Brann har sikret seg opsjon på kjøp etter låneperioden.

– Han er både lokal og en fantastisk type, så dette er en kjempesignering for oss, sa Brann-trener Lars Arne Nilsen til NRK tidligere i dag.

På legesjekk i dag

Børven kom til Bergen sent mandag kveld og har tilbragt hele tirsdagen på Brann Stadion. Der har spissen gjennomgått medisinske tester og sluttført forhandlingene.

Ifølge Bergens Tidende, som var først ute med nyheten om den forestående overgangen, vil FC Twente betale deler av spillerens lønn under låneperioden. Det er ventet at 24-åringen vil gå inn i toppsjiktet av Branns lønnsystem.