NRK Meny
Turøy-ulykken, William Bertheussen
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Helikopter styrtet ved Turøy

Oppsummert

Et helikopter med 13 personer om bord styrtet ved Turøy i Hordaland 29. april. Super Puma-helikopteret tilhørte CHC Helikopter, og var på vei fra Gullfaks B til Flesland, da det mistet rotoren. Alle om bord omkom.

 • Havarikommisjonen vil ha nye reglar

  Havarikommisjonen krev fleire tiltak for å hindra ei ny Turøy-ulukke. Det skriv TV2. I utkastet til sluttrapport etter ulukka, skriv dei m.a.at EU bør påleggja EASA og helikopterprodusentar å levera ut relevante dokument og informasjon raskt når det er sett i gang ei gransking.

 • Mener kommunkasjonen sviktet

  Kommunikasjonen sviktet under redningsaksjonen etter helikopterstyrten på Turøy i fjor. Det er konklusjonen i en bacheloroppgave ved ingeniørstudiet på Høgskolen på Vestlandet, skriver BT. Blant annet hadde ikke Marinen tilgang til nødnettet.

 • Turøy-kommunikasjon sviktet

  Marinen var ikke knyttet til nødnettet da de sendte ut frigatten KNM «Otto Sverdrup» under redningsaksjonen på Turøy i fjor. Det viser en ny bacheloroppgave fra Høgskulen på Vestlandet, skriver BT. Fregatten lå seg på motsatt side av øyen og kommuniserte sensitive opplysninger over ååne linjer, skriver avisen.

 • Varslingssystem fungerte ikke

  Et system, som skulle fange opp alvorlige feil på girboksen på helikoptertypen Super Puma som styrtet ved Turøy, fungerte ikke som det skulle. Det melder TV2. Både produsenten Airbus Helicopters og EUs flysikkerhetsorgan, EASA, skal ha vært kjent med problemene.

  Deler fra Turøy-helikopteret
  Foto: Jon Bolstad / NRK

Siste video

Programleder: Jan Børge Leirvik
Lars Vaular, Nordvegen, Marius Neset, Terje Isungset og Eivør underholdt tusenvis på Torgallmenningen.
Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen møtte NRKJ-leder Richard Aune.