Helikopterstyrt ved Turøy
Foto: Rune Meyer Berentsen

Helikopter styrtet ved Turøy

Oppsummert

Et helikopter med 13 personer om bord styrtet ved Turøy i Hordaland 29. april. Super Puma-helikopteret tilhørte CHC Helikopter, og var på vei fra Gullfaks B til Flesland, da det mistet rotoren. Alle om bord omkom.

 • Minnesmerke for Turøy-ulykken

  Tre år etter Turøy-ulykken vil et minnesmerke avdukes. Det vil skje under minnemarkeringen på stedet hvor ulykken skjedde på mandag. Verket er utformet av kunstneren Arne Mæland fra Os. 13 personer mistet livet i ulykken.

  Roser på sjøen ved Turøy
  Foto: Even Norheim Johansen / NRK
 • – Henlegger Turøy-ulykken

  Statsadvokaten har bestemt seg for å henlegge Turøy-saken som intet straffbart forhold, melder TV 2. 13 personer omkom i helikopterstyrten ved Turøy i Hordaland i april 2016, og politiet har vurdert om noen skulle stilles til ansvar for ulykken.

 • Varsler Turøy-beslutning i høst

  Politiet vil avgjøre om noen skal stilles til ansvar for Turøy-ulykken senest i løpet av september, melder TV 2. Havarikommisjonen la tidligere denne måned frem sin endelig rapport. – Vi må se om den utløser behov for ytterligere etterforskning eller om vi stopper her, sier politiadvokat og påtaleansvarlig Trygve Ritland.

  Helikopterstyrt ved Turøy
  Foto: Rune Meyer Berentsen
Havarikommisjonens rapport etter Turøy-ulykken
I dag kommer den endelige rapporten etter helikopterstyrten for to år siden