NRK Meny
Turøy-ulykken, William Bertheussen
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Helikopter styrtet ved Turøy

Oppsummert

Et helikopter med 13 personer om bord styrtet ved Turøy i Hordaland 29. april. Super Puma-helikopteret tilhørte CHC Helikopter, og var på vei fra Gullfaks B til Flesland, da det mistet rotoren. Alle om bord omkom.

 • Ber Airbus endra girboksen

  Havarikommisjonen ber Airbus endra designet på girboksen i helikoptera sine. Havarikommisjonen meiner at ei endring av girboksen vil gjera boksen meir solid, meir påliteleg og auka tryggleiken til denne helikoptertypen.

 • Utmattingsbrudd årsak til ulykken

  Havarikommisjonen konkluderer med at den direkte årsaken til Turøy-ulykken var utmattingsbrudd i hovedgirboksen. Sprekkene startet i en liten skade på overflaten og utviklet seg uoppdaget under overflaten til en katastrofal feil.

  Havarikommisjonens rapport etter Turøy-ulykken
 • Utmattingsbrudd årsak til ulykken

  Havarikommisjonens konklusjon etter Turøy-ulykken: «Den direkte årsaken til Turøy-ulykken var utmattingsbrudd i et andretrinns planetgir i hovedgirboksen. Sprekkene startet i en liten skade på overflaten og utviklet seg uoppdaget under overflaten til en katastrofal feil. Det er ingen sammenheng mellom ulykken og flygernes handlinger. Havarikommisjonen har også utelukket materialfeil og mekanisk svikt, samt vedlikeholdsfeil hos helikopteroperatøren.»

  Pressekonferanse Turøy-rapport 5/7-18
  Foto: Mats Arnesen / NRK
 • Pressekonferanse om Turøy-rapport

  Klokken 13.30 legger Statens havarikommisjon for transport (SHT) frem sin rapport om helikopterulykken på Turøy. Pressekonferansen kan du se her.

  I dag kommer den endelige rapporten etter helikopterstyrten for to år siden
Havarikommisjonens rapport etter Turøy-ulykken
I dag kommer den endelige rapporten etter helikopterstyrten for to år siden