Hopp til innhold
Helikopterstyrt ved Turøy
Foto: Rune Meyer Berentsen

Helikopterstyrt ved Turøy

Oppsummert

Alle 13 om bord omkom da et helikopter styrtet ved Turøy 29. april 2016. Super Puma-helikopteret fra Airbus Helicopters var på vei fra Gullfaks B til Bergen da det mistet rotoren.

  • Airbus vil ikke svare på tidsbruk

    Airbus Helicopters AS vil ikke kommentere hvorfor det tok fem år fra Turøy-ulykken til selskapet ble enige med familiene til de etterlatte om en erstatning. Kommunikasjonsdirektør Kieran Daly skriver at de har forståelse for at spørsmålene stilles, men vil ikke si noe utover uttalelsen.

    Minnesmerke for helikopterulukka ved Turøy
    Foto: Simon S. Brandseth / NRK
  • Airbus: – Konfidensielle avtaler

    Airbus vil ikke svare NRK på spørsmål omkring det hemmelige forliket de har inngått med de etterlatte etter Turøy-ulykken. I en e-post skriver helikopterprodusenten følgende: «Vi har alltid uttrykt vår dypeste medfølelse etter ulykken ved Turøy i 2016. Vi ble alle sjokkert og berørte av hendelsen, og vi fortsetter å uttrykke vår ektefølte sympati med de berørte familiene. Nylig har vi klart å komme til enighet med familiene, samtidig som vi anerkjener at forliket alene ikke kan kompensere for tapet av deres kjære. Vi ber om forståelse for at disse avtalene er konfidensielle, og at vi ikke kan kommentere dem».

Havarikommisjonens rapport etter Turøy-ulykken
I dag kommer den endelige rapporten etter helikopterstyrten for to år siden