NRK Meny
Normal

Brann-helten Geir Hasund jubler for ny semifinalefest

Ulsteinvik i ekstase over Brann i semifinalen. – Drømmemotstander, sier tidligere Brann-helt og ulsteinviking Geir Hasund, som sendte Bergen til himmels i 1995.

I cupens semifinale i 1995 gikk Brann fra 1-4 til 5-4 sammenlagt på under 20 minutter.

HER NÅR HAN KLIMAKS: Her skyter Geir Hasund Brann til cupfinalen. Brann lå under 1-3 etter den første semifinalen på Åråsen. Få trodde Brann hadde noen sjans. Spesielt ikke da LSK tok ledelsen på Stadion.

Geir Hasund og Trond Egil Soltvedt

FORTSATT HELTER: Geir Hasund og Trond Egil Soltvedt, sistnevnte her for Rosenborg, har fortsatt store navn i Bergen.

Foto: Richardsen, Tor / NTB scanpix
Hødd-trenar Lars Arne Nilsen

GLEDER SEG: Hødd-trener Lars Arne Nilsen er fra Sotra og er svoren Brann-supporter.

Foto: Arild Pettersen / NRK
Brann

FIKK ØNSKET INNFRIDD: Fredrik Nordkvelle gikk ut før trekningen og sa han ønsket seg Hødd i semifinalen.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix
Carl-Erik Torp i Vestlandshallen i januar 2012

MELLOMFORNØYD: Carl-Erik Torp og Brann ville helst ha hjemmekamp.

Foto: Roy Hilmar Svendsen / NRK

Litt før klokken 12.25 i dag ble det klart at de to vestlandslagene braker sammen på Høddvoll i cupens semifinale. Førstedivisjonslaget fra Ulsteinvik ble trukket først ut av skålen og fikk med det tildelt hjemmekamp, mens Carl-Erik Torp trakk ut Brann som det første bortelaget.

Brann fikk med det ønsket oppfylt, men bare delvis. Klubben ønsket seg nemlig intenst hjemmekamp.

LES OGSÅ: Huseklepp sendte Brann til semfinale etter NM-thriller

– Brann skal være bedre enn Hødd

I Ulsteinvik er man strålende fornøyd med trekningen, forteller Geir Hasund (41). Den tidligere Hødd-, Viking- og Brann-spilleren tror også at sunnmøringene har muligheter til å spille seg frem til finalen.

– Brann skal være et bedre lag enn Hødd. Men i enkeltkamper kan alt skje, sier tidligere Brann-helt og ulsteinviking Geir Hasund, som etter Brann-karrieren også har vært sportslig leder i Hødd.

– Av de tre eliteserielagene som var i trekningen, tror jeg Brann er den mest gunstige motstanderen. Jeg tror nok Brann er det laget som pirrer guttene på laget mest, sier han.

41-åringen kom til Brann foran 1994-sesongen og skjøt seg for alvor inn i supporternes hjerter høsten etter.

Semifinalen han aldri glemmer

Høydepunktet den høsten var utvilsomt semifinalen i cupen mot Lillestrøm. Semifinalen ble spilt over to kamper og Lillestrøm ledet 3-1 fra oppgjøret på Årårsen. Ingen trodde det var mulig, spesielt ikke da fremtidig Brann-spiller Jan Ove Pedersen ga kanarifuglene ledelsen i første omgang.

Men Frank Strandli, Per Ove Ludvigsen og Geir Hasund ville det annerledes. I løpet av 19 minutter snudde de 1-4 sammenlagt til 5-4. Brann Stadion gikk fullstendig av hengslene da Geir Hasund i det 80. minutt ga rødtrøyene ledelsen.

– Det var utvilsomt et av høydepunktene i karrieren min, sier Hasund, som to år senere også scoret mot Liverpool i kvartfinalen i cupvinnercupen.

Hasund heier på Hødd

I 1995 ble det tap for Rosenborg i cupfinalen. Hvem som går hele veien nå, er Hasund ikke sikker på. Men en ting vet han:

– Når Hødd og Brann møtes i semifinalen, er jeg garantert et favorittlag i cupfinalen. Jeg føler fortsatt stor tilknytning til Bergen og Brann. Men jeg er jo født og oppvokst i Ulsteinvik, så jeg må vel innrømme at følelsene bikker den veien, sier Hasund.

Hødd-treneren heier på Brann

Mannen som skal lede laget i semifinalen, trener Lars Arne Nilsen, er fra Sotra, svoren Brann-supporter og har utstyrt alle sine fire barn med Brann-skjerf og Brann-drakter.

– Dette blir en kjempefest for meg personlig. På denne måten er jeg garantert å komme til Ullevaal i år, enten som trener for Hødd eller som Brann-supporter, sier Nilsen til NRK.no.

– Du er ikke redd for å bli midlertidig avsatt foran semifinalen?

– Nei. Nå vi møter Brann, skal vi knuse dem. De kommer til undervurdere oss, uansett hva de sier. Vi skal mobilisere 110 prosent. Hødd har ingenting å tape. Vi er et angrepslag, det blir ikke snakk om å legge seg bakpå. Vi skal gi full pedal. Går det, så går det, sier Nilsen, som er bror av Branns juniortrener Helge Nilsen.

Torp: – Bedre enn Molde og Tromsø

Branns Carl-Erik Torp var Branns representant på semifinaletrekningen. Han var bare delvis fornøyd etterpå.

– Jeg fikk streng beskjed om å skaffe oss hjemmekamp. Dessverre trakk jeg oss litt for sent. Men Hødd er greit. Alle lagene er tøffe, men heller dem enn Molde eller Tromsø, sier Torp til NRK.

Arna-Bjørnar møter Røa

I kvinnenes NM ble Arna-Bjørnar trukket ut til å møte Røa, fjorårets tapende cupfinalist. Kampen går 10. oktober på Røabanen.

Siste video

Programleiar: Jan Børge Leirvik
Programleiar: Jan Børge Leirvik
Programleiar: Jan Børge Leirvik