Mange tror at det er vanskelig og tidkrevende å lage gravet kjøtt. Men i utgangspunktet er det veldig enkelt og det kan gjøres raskt.
Slik gjør du
Legg en lammefilet i fryseboksen en times tid.
Ta den opp, skjær fileten i syltynne skiver og legg disse utover en tallerken.
Bland like mye salt og sukker i en kopp og strø over kjøttet. Kvern så litt hvitt pepper over.
Olje og brennevin
Hell litt olje over. Bruk fin olivenolje, nøtteolje eller trøffelolje.
Til slutt heller du over en spiseskje eller to med konjakk, calvados eller annet brennevin. Hvis du ikke vil bruke brennevin, kan du bruke lime. Det viktige er å få tilsatt litt syre.
La fileten stå cirka 2 timer i kjøleskapet før servering.
Tilbehør
Til gravet lammefilet kan du servere en rømmebasert dressing med ramsløkpurre eller litt hvitløk.
Hjemmebakt flatbrød setter en ekstra spiss på gravet lammefilet.