NRK Meny
Normal

Se Ylvis gjøre Eggum i boyband-versjon

I 2001 sjarmerte de hele Norge med sin spesielle tolkning av Jan Eggums «Ryktet Forteller». Tolv år senere er Bård og Vegard Ylvisåker blitt verdensstjerner. – De er noen av de mest begavede jeg har jobbet med, sier Rune Larsen.

yLVIS

BOYBAND: Ylvisbrødrenes boyband-tolkning av Jan Eggum-hitten «Ryktet Forteller».

Ylvis i Las Vegas

VERDENSSUKSESS: Ylvis i revekostymer er blitt etterspurt vare verden over.

Foto: STEVE MARCUS / Reuters

Brødrene Bård og Vegard Ylvisåker debuterte for det store publikum med showet «Ylvis - en kabarét» i oktober 2000 på Ole Bull scene i Bergen. Et av de mest kjente numrene derfra ble også deres første cd-utgivelse.

Boyband-versjonen av Jan Eggums «Ryktet Forteller», i Ylvis-drakt kalt «Rumour Says», ble solgt på showet, men var aldri i ordinært salg.

LES OGSÅ: – Ylvis bedre enn Paul McCartney | Her er Ylvis-hiten i amerikansk korpsversjon

– De er enormt kreative

Året etter dukket glansnummeret opp igjen i Rune Larsens lørdagsshow på NRK 1, «Absolutt Norsk», hvor både Jan Eggum og Ylvis var faste gjester.

Ylvis

– Jeg fikk tips av Peter Brandt om at jeg måtte komme og høre på to begavede gutter fra Fana. I utgangspunktet var jeg ikke så interessert, for jeg får veldig mange slike henvendelser. Men min kone og jeg gikk, og jeg ble bare vilt begeistret, forteller Rune Larsen til NRK.

Han beskriver de to brødrene allerede da som enormt kreative.

– De kom med de mest geniale løsninger og påfunn. Det største øyeblikket for meg var da de lærte seg Åge Aleksandersens «Lys Og Varme» baklengs, sier Larsen.

Roser brødrenes talent

Den erfarne programlederen og artisten er ikke overrasket over at Ylvis nå opplever voldsom suksess.

Rune Larsen

ROSER YLVIS: Rune Larsen mener brødrene fra Fana er noen av de mest talentfulle artistene han noensinne har jobbet med.

Foto: Bråthen, Robert / SCANPIX

– Kvalitet vil alltid lønne seg, det viser seg gang på gang. Disse to er noen av de mest begavede unge talentene jeg har jobbet med, og jeg har jobbet med en god del, sier Larsen.

– Hva tenker du om mulighetene de nå får på grunn av suksessen med «The Fox»?

– Det kommer veldig an på hva de ønsker å satse på. Jeg tror de er like overrasket som alle andre. Men de er jo komikere i utgangspunktet, og det virker som det er det de fortatt ønsker å være, sier Rune Larsen.

Sett av 133 millioner

Videoen til «The Fox» har i skrivende stund nær 133 millioner visninger på Youtube. Låten ligger på sjetteplass på den amerikanske Billboard-listen og er på full fart oppover listene også i England.

Den siste måneden har brødrene opptrådt på store amerikanske tv-show som « The Ellen DeGeneres Show » og «Late Nigh with Jimmy Fallon», samt medvirket på den store iHeart Radio Music Festival i Las Vegas sammen med stjerner som Katy Perry og Justin Timberlake.

LES OGSÅ: Lettskremte Basse til Ylvis: – YOLO

Siste video

svært stor fare for lyng og grasbrann på Vestlandet
Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum sier de ikke kan frede Sylvi Listhaug som justisminister. –Hun hører ikkje på statsministerens råd, sier han.
Programleiar: Jan Børge Leirvik