NRK Meny
Normal

Lettskremte Basse til Ylvis: – YOLO

Ylvis er på vei til Ellen show i USA, noe få nordmenn har gjort før dem. – Nyt øyeblikket, oppfordrer lettskremte Basse, som skvatt foran millioner av amerikanere i beste sendetid.

Basse Andersen

Lettskremte Basse Andersen er en av få nordmenn som har blitt plukket ut til et Amerikansk TV-show, og vist fram i Statene.

Foto: Leif Dalen / NRK

En lettskremt mann fra Arendal gikk verden rundt like før jul i 2012. Kollegenes godt mente rampestreker etterfulgt av den lettskremte Basse Andersens smittsomme latter, ble en Youtube-hit som vekket nysgjerrigheten til TV-kanaler fra flere verdensdeler.

Den største opplevelsen var imidlertid da NRKs reportasje om Basse havnet på Ellen DeGeneres Show i USA.

– Jeg visste ikke helt hva Ellen-show var, men skjønte via andre folk at dette var kjempestort, sier Andersen til NRK.no.

America's Funniest Home Videos

Riktignok var han ikke til stede selv, men showets mange millioner seere fikk sett Basse bli skremt av kollegene på jobben i Arendal.

– Himmel og hav, for en opplevelse, husker jeg at jeg tenkte. Det var helt uvirkelig, sier han.

Se Ellen DeGeneres snakke om lettskremte Basse i starten av klippet. (Saken fortsetter etter videoklippet)

Etter opptredenen på Ellen-show kom flere på banen, og tyske RTL, Discovery, et japansk TV-team og America's Funniest Home Videos (AFV) er noen av dem som har vært i kontakt med Basse i etterkant.

– AFV har ikke brukt det enda, men jeg har skrevet under på en masse papirer. Og fra Discovery fikk jeg en pokal for å ha hatt det mest underholdende klippet i det programmet, forteller den lettskremte mannen fra Arendal.

(Saken fortsetter etter bildet)

Basse med pokal fra Discovery

Her er Basse med pokalen han fikk fra Discovery.

Foto: Privat

Basse trekker likevel fram Ellen-Show som det gjeveste, og ønsker Ylvis lykke til.

– Hvis det hadde vært meg hadde jeg nytt øyeblikket. Det er veldig få forunt å oppleve noe slikt. Man lever bare en gang; YOLO, sier han.

– Knærne var som gelé

I tillegg til vår lettskremte sørlending, har også Jarle Bernhoft deltatt på Ellen DeGeneres Show. Han var gjest i 2011.

– Knærne mine var som gelé, kvitret Bernhoft rett etter opptaket.

Det hadde han imidlertid ingen grunn til. Bernhoft fikk stående applaus.

(Saken fortsetter etter tweeten)

Laster Twitter-innhold

Se Bernhoft hos Ellen. (Saken fortsetter etter videoklippet)

Ylvis’ opptreden tas opp torsdag ettermiddag amerikansk tid, og blir sendt der fredag kveld. NRK.no kommer tilbake med rapport om hvordan det gikk.

 • Les mer om nordmenn som har gjestet TV-show i USA i høyrespalten.

Kulturstrøm

 • Natalie Portman vil ikke til Israel

  Oscar-vinner Natalie Portman vil ikke komme til Israel for å ta imot den prestisjetunge Genesis-prisen. – De siste tids hendelser i Israel har opprørt henne og hun føler seg ikke komfortabel med å delta i offentlige tilstelninger i Israel, opplyser Genesis Prize Foundation. Prisen er på 1 million dollar og årets pris omtales som en hyllest til «jødiske kvinners bidrag til menneskeheten».

  Natalie Portman i My Blueberry Nights
  Foto: Filmweb
 • Staalesen kan vinne britisk pris

  Ifølge Bok365 kan Gunnar Staalesen vinne eDunnit-prisen, som deles ut til forfatteren av en krimroman som er publisert i Storbritannia i 2017. Han er nominert for «Wolves in the Dark», som utkom her hjemme i 2014 som «Ingen er så trygg i fare» (NTB).