Hopp til innhold

Lettskremte Basse til Ylvis: – YOLO

Ylvis er på vei til Ellen show i USA, noe få nordmenn har gjort før dem. – Nyt øyeblikket, oppfordrer lettskremte Basse, som skvatt foran millioner av amerikanere i beste sendetid.

Basse Andersen

Lettskremte Basse Andersen er en av få nordmenn som har blitt plukket ut til et Amerikansk TV-show, og vist fram i Statene.

Foto: Leif Dalen / NRK

En lettskremt mann fra Arendal gikk verden rundt like før jul i 2012. Kollegenes godt mente rampestreker etterfulgt av den lettskremte Basse Andersens smittsomme latter, ble en Youtube-hit som vekket nysgjerrigheten til TV-kanaler fra flere verdensdeler.

Den største opplevelsen var imidlertid da NRKs reportasje om Basse havnet på Ellen DeGeneres Show i USA.

– Jeg visste ikke helt hva Ellen-show var, men skjønte via andre folk at dette var kjempestort, sier Andersen til NRK.no.

America's Funniest Home Videos

Riktignok var han ikke til stede selv, men showets mange millioner seere fikk sett Basse bli skremt av kollegene på jobben i Arendal.

– Himmel og hav, for en opplevelse, husker jeg at jeg tenkte. Det var helt uvirkelig, sier han.

Se Ellen DeGeneres snakke om lettskremte Basse i starten av klippet. (Saken fortsetter etter videoklippet)

Etter opptredenen på Ellen-show kom flere på banen, og tyske RTL, Discovery, et japansk TV-team og America's Funniest Home Videos (AFV) er noen av dem som har vært i kontakt med Basse i etterkant.

– AFV har ikke brukt det enda, men jeg har skrevet under på en masse papirer. Og fra Discovery fikk jeg en pokal for å ha hatt det mest underholdende klippet i det programmet, forteller den lettskremte mannen fra Arendal.

(Saken fortsetter etter bildet)

Basse med pokal fra Discovery

Her er Basse med pokalen han fikk fra Discovery.

Foto: Privat

Basse trekker likevel fram Ellen-Show som det gjeveste, og ønsker Ylvis lykke til.

– Hvis det hadde vært meg hadde jeg nytt øyeblikket. Det er veldig få forunt å oppleve noe slikt. Man lever bare en gang; YOLO, sier han.

– Knærne var som gelé

I tillegg til vår lettskremte sørlending, har også Jarle Bernhoft deltatt på Ellen DeGeneres Show. Han var gjest i 2011.

– Knærne mine var som gelé, kvitret Bernhoft rett etter opptaket.

Det hadde han imidlertid ingen grunn til. Bernhoft fikk stående applaus.

(Saken fortsetter etter tweeten)

Laster Twitter-innhold

Se Bernhoft hos Ellen. (Saken fortsetter etter videoklippet)

Ylvis’ opptreden tas opp torsdag ettermiddag amerikansk tid, og blir sendt der fredag kveld. NRK.no kommer tilbake med rapport om hvordan det gikk.

  • Les mer om nordmenn som har gjestet TV-show i USA i høyrespalten.

Kulturstrøm

  • Gåte er fornøyd, men spente

    Til NRK sier Gåte at de er fornøyde med plasseringen de har fått i sin semifinale, men at de samtidig er spente på stemningen i salen etter Israels opptreden.

    Tidligere tirsdag ble det kjent at Norge opptrer rett etter Israel i den andre semifinalen i Malmö 9. mai. EBU har fått kritikk fra flere hold for å la Israel delta.

    Jim Ødegård Pedersen, leder folkejuryen Adresse Malmö, tror det kommer til å gå bra. Men sier at Israels bidrag ikke er det enkleste å opptre etter i år. Også han er spent.

  • Madonna avslutter turné med stor gratiskonsert

    Madonna skal holde en enorm gratiskonsert på Copacabana i Rio de Janeiro 4. mai som avslutning på Celebration-turneen som startet i oktober.

    På Madonnas nettside omtales konserten som hennes «største show hittil». Den er en «takk til fansen for å ha feiret musikken hennes i mer enn fire tiår».

    Madonna
    Foto: Evan Agostini / AP