Stolt-Nielsen gir seg med politikk etter valget

Har meddelt ordføreren at hun fratrer som byrådsleder.

Ragnhild Stolt-Nielsen

– HVA GJØR JEG NÅ? Ragnhild Stolt-Nielsen vurderer nå hva hun skal gjøre. Tiden som byrådsleder i Bergen er over om kun kort tid. Hun har uansett plass i bystyret i Bergen i et år til.

Foto: Jon Bolstad / NRK

Valglogo

– Det var vemodig å gjøre det, men det er viktig at vi følger spillereglene. Og slik er systemet, sier Ragnhild Stolt-Nielsen, dagen etter at hun tapte toppkampen i Bergen Høyre.

Nå skal hun tilbake til sin folkevalgte plass i Bergen Bystyre. I tillegg til bystyreplassen var hun også Høyres gruppeleder før hun ble byrådsleder, men den rollen vil hun ikke ha nå.

– Jeg har ikke tenkt å flytte fra byen. Jeg er folkevalgt i bystyret, og vil derfor gå tilbake der. Men det er ikke aktuelt å gå tilbake til gruppelederjobben, slår hun fast.

Gir seg med politikk etter valget

Ragnhild Stolt-Nielsen går av

AVSKJEDSSØKNADEN: Her er brevet Stolt-Nielsen sendte ordfører Trude Drevland onsdag.

Foto: Bergen kommune

Stolt-Nielsen har også gitt nominasjonskomiteen beskjed om at hun ikke stiller på Høyres liste til valget neste høst.

– Jeg har prøvd å si nei til politikk før, og det er jeg ganske dårlig til. Men jeg vil ikke stå på listen for neste periode. Nå har jeg vært tilknyttet bystyret i 15 år, og det er ikke aktuelt for meg å gå inn for neste periode, forklarer hun.

Med 37 stemmers overvekt ble Martin Smith-Sivertsen valgt til partiets byrådslederkandidat foran valget neste år.

– For tidlig å si

Det er ganske nøyaktig et år siden Stolt-Nielsen overtok byrådsledervervet da Monica Mæland ble næringsminister i fjor høst. Nå har hun bare dager igjen som byens mektigste politiske leder.

– Jeg har grunn til å tro at det tar relativt kort tid, ikke mange dagene, før et nytt byråd vil være på plass, sier hun.

Leverte avskjedssøknad

Onsdag meddelte hun Ordfører Trude Drevland at hun fratrer som byrådsleder. Avskjedssøknaden vil gjelde hele det sittende byrådet inkludert deres politiske rådgivere, skriver Bergen kommune i en pressemelding.

I påvente av at et helt nytt byråd er klart, vil hele byrådet Stolt-Nielsen bli sittende som forretningsbyråd.

Ordfører Trude Drevland har nå startet prosessen med å peke på en ny byrådslederkandidat.