NRK Meny
Normal

Frykter at ildspåsetter er løs

Etterforsker tre branntilløp i samme område på Frekhaug.

Laster kart, vennligst vent...

TRE BRANNER HER: Brannvesenet i Hordaland måtte to ganger rykke ut til branner som hadde oppstått rett ved husvegger i Frekhaugmarka boligfelt natt til søndag, i tillegg til at man fant en antent barnevogn.

I løpet av kort tid natt til lørdag oppsto tre branner i samme nabolag på Frekhaug utenfor Bergen.

Lokalbefolkningen frykter at en ildspåsetter er løs. Brannvesenet i Hordaland måtte to ganger rykke ut til branner som hadde oppstått rett ved husvegger i Frekhaugmarka boligfelt natt til søndag, melder lokalavisen Strilen.

På morgenen oppdaget i tillegg en familie at tekstiler til tørk rett ved husveggen deres hadde brent i løpet av natten, men uten at huskledningen hadde tatt fyr.

Oppdaget av nabo

– Ingen er pågrepet, men vi jobber med denne saken, sier operasjonsleder Bjarte Rebnord i Hordaland politidistrikt til NTB.

Politiet fikk første melding fra nabolaget klokka 01.11 da det brant i tre søppelkasser rett inntil en vegg som hadde varmeskader. Brannen ble oppdaget av en våken nabo som hørte det knitret og fikk slått alarm. Naboen greide også stort sett å slokke flammene.

Kjente røyklukt

Bare et drøyt kvarter senere ble det meldt om brann like ved, da i et inngangsparti. En nabo hadde kjent røyklukt og gått ut for å lete da han oppdaget flammene. Vedkommende vekket familien i huset på to voksne og tre barn inne i huset.

Brannvesenet, som da allerede var i nærheten, fikk slukket brannen før huset ble ødelagt.

Ifølge avisa Nordhordland ble det søndag også oppdaget en antent barnevogn like utenfor en inngangsdør.

– Til dette blir oppklart vil det være en utrygghetsfølelse her i feltet som alle vil kjenne på, sier Ragner Bratland, som er en av naboene som reagerte da han kjente røyklukten.

Beboerne vurderer å sette opp vaktlister og gå nattevakt i helgene. Det er 184 husstander i Frekhaugmarka vel.

Siste video

Bilder med tillatelse fra TV2
Hovedfeltet på vei opp Laksebakken under sykkel-VM søndag 24. september
Se innspurten fra U23 rittet - bilder med tillatelse fra TV2