– Jeg hoppet ut av sengen og landet i iskaldt vann

En rekke beboere i Bergen våknet til en større vannlekkasje fredag morgen. – Det er mange kjellere som har fått mye vann i seg, sier brannvesenet.

Ellen Vårseth og overvann

VANNET FLOMMER: Vannet strømmer nedover Fjellsiden i Bergen. Flere hus, blant annet Ellen Waarseth sitt, er rammet av vannledningsbruddet.

Foto: NRK

Mannskaper fra Sandviken brannstasjon og restverdiredningsmannskaper fra Arna brannstasjon har fredag morgen rykket ut til Fjellsiden i Bergen, der en større vannlekkasje skaper trøbbel for beboerne.

– Det er et større vannledningsbrudd, sier vaktkommandør Arne Corneliussen ved 110-sentralen.

Tidlig fredag morgen ringte en rekke beboere i området kommunens vaktsentral og meldte fra om at de manglet vann i vasker, dusjer og toaletter. Det skyldtes et vannledningsbrudd.

Totalt er det fem hus som har fått vann inn i boligen, får NRK opplyst av Bergen kommune.

Ble varslet av naboen

Møkkete gulv i Bergen

SKITTENT: Gulvet i leiligheten til Ellen Waarseth er blitt møkkete og vått.

Foto: Alrik Velsvik / NRK

En beboer forteller til NRK at hun ble vekket av naboen som fortalte at hun måtte stå opp.

– Jeg hoppet ut av sengen og landet i iskaldt og møkkete vann. Det var sjokkerende. Jeg ble skikkelig skjelven, men det så verre ut enn det egentlig er, forteller Ellen Waarseth.

På husets bakkenivå har det kommet inn vann på både kjøkken og soverom. Heldigvis har ikke vannet stått veldig høyt.

– Men alt på bakkenivå er vått og det er møkkete vann. Dette blir en heftig vaskefredag, sier Waarseth som tar det hele med et smil.

Beboere i Fjellgaten i Bergen fikk kjellerne oversvømt etter brudd på vannledning

Stengt av

– Bergen Vann har fått stengt av vannet i området, slik at det nå ikke er noen ytterligere tilførsel, sier vaktkommandør Corneliussen.

Arbeidet med å reparere feilen er i full gang, opplyser vaktsentralen i kommunen.

– Vi har begynt å grave ned mot ledningen for å se omfanget på bruddet. Vi har ikke sett hvor mye som må byttes ut, så det er uklart hvor lang tid det vil ta før det er ordnet, sier Geir Eriksen.

.

Kjeller i Fjellgaten

FLERE KJELLERE RAMMET: – Vi har bare hørt at det er mange, og det er sikkert flere som ikke er meldt inn til oss også, sier vaktkommandør Arne Corneliussen ved 110-sentralen.

Foto: Ingfrid Berge Fossåskaret / NRK

Større område uten vann

Vaktsentralen skriver at et større område fra Christinegården til Bellevue var uten vann før de fikk stengt av vannet ved bruddstedet.

To hus i Søndre Blekevei vil være uten vann inntil vannledningen er reparert, og Øvre Blekevei vil bli stengt for trafikk når arbeidet pågår, opplyser kommunen.

Brannbil i Fjellgaten

BRANNVESENET BISTÅR: Mannskaper fra Sandviken brannstasjon og restverdiredningsmannskaper fra Arna brannstasjon har rykket ut.

Foto: Ingfrid Berge Fossåskaret / NRK