NRK Meny
Normal

Sparebanken Vest fjerner fallskjerm-avtaler etter kundeopprør

Administrerende direktør Stein Klakegg fikk med seg 32,5 millioner kroner i fallskjerm da han forlot Sparebanken Vest i fjor. Kundene raste. Nå tar banken grep for å hindre at liknende situasjoner oppstår.

Stein Klakegg

FIKK KJEMPEFALLSKJERM: Tidligere administrerende direktør Stein Klakegg fikk en gullkantet sluttavtale da han i oktober i fjor gikk av etter uenighet med styret.

Foto: Skjalg Ekeland / Bergensavisen

Konsernledelsens etterlønnsavtaler er nå fjernet. Totalt gjelder det ni direktører, inkludert toppledelsen i datterselskaper og tilknyttede selskap, skriver Bergens Tidende.

– Vi velger å gjøre dette som en konsekvens av den vanskelige situasjonen som har oppstått i forbindelse med utbetalingene til tidligere administrerende direktør. Det samlede beløpet i den saken representerer et nivå som ikke er forenelig med bankens verdigrunnlag, sier administrerende direktør Jan Erik Kjerpeseth til avisen.

LES MER OM BRÅKET: Forsvarer Klakeggs million-sluttpakke | Fagforening: – Bytt bank! | Sparebanken Vest kuttar i talet på bankfilialar | Kari byttet bank etter sluttpakke-skandalen

Avtalene har gitt ledergruppen ett års full lønn utover vanlige oppsigelsesregler.

Hovedtillitsvalgt i banken og de ansattes representant i styret, Anne-Marit Hope, roser ledelsen for at de nå har tatt grep for å hindre at banken kommer i en liknende situasjon igjen. Hun forteller at en rekke kunder har uttrykt stor misnøye med Klakegg-saken.