Får ikke flere billetter

Everton-supporterne får ikke flere billetter til Brann-kampen.

Everton-fans
Foto: DAVE THOMPSON / AP

Ryktene har begynt å florere på engelske nettforum om at det er flere billetter igjen til kampen mellom Brann og Everton neste onsdag. Ifølge Evertons supporterside er det ventet rundt 5000 engelskmenn til Bergen, mens Everton bare er tildelt 959 billetter.

Les: Frykter 4000 billettløse supportere

Brann har avslått forespørselen om å utvide borte-feltet under kampen.

- Vi har solgt 14.500 billetter av totalt 16.300. Vi kan ikke opprette bortefelt rundt omkring på tribunen med 20-30 personer på hver, sier arrangementsansvarlig Jan Tore Guntveit til NRKHordaland.no.

Nytteløst uten billett

For å unngå at horder med engelskmenn tropper opp i Bergen uten billett, har Brann nå gått ut med informasjon på Evertons hjemmeside om at kampen nesten er utsolgt.

- Vi har gått ut med at det vil være fånyttes å komme hit uten kampbillett. Tidligere har Everton-fans møtt til stengte dører på bortekamp, men de begynner vel å lære snart, sier Guntveit.

Han forklarer at Brann ikke ønsker å være vrange, men at sikkerhetsmessige hensyn gjør det vanskelig når så mange billetter allerede er solgt.

- Det er ikke så mye vi kan gjøre med det, men det blir fulle hus og stormende jubel på Brann stadion, sier han.

Reiser til Bergen for å kjøpe billett

Leder av supporterklubben er skuffet, men håper at briter og bergensere kan forenes på Stadion.

- Vi er litt skuffet, men ikke overrasket. Resultatet blir at Everton-supportere vil spres rundt på stadion. Det er en bedre opplevelse å sitte sammen på et borte-felt, men vi håper at det uansett blir god stemning på kampen, sier leder av Evertons supporterklubb i Norge, Armand Viik.

Viik kjenner til at flere supportere har alliert seg med bergensere om billettkjøp.

- Enkelte har også tatt turen til Bergen kun for å kjøpe billett, sier Viik.