Hopp til innhold

Frykter 4000 billettløse<br>Everton-supportere

Evertons norske supporterklubb mener Brann skaper problemer for seg selv om de ikke gir engelske fans flere billetter.

Everton-fans
Foto: DAVE THOMPSON / AP

- Ryktene har allerede begynt å gå på de engelske nettforumene, om at det er masse billetter igjen. Det har allerede begynt å skje i Bergen, at Everton-supportere kjøper opp billetter utenfor bortefansens område, sier Armand Viik, leder i den norske supporterklubben.

Tregt salg

Det er ventet rundt 5000 engelskmenn til byen, i følge supporterklubbens hjemmesider. Men Everton er bare tildelt rundt 950 billetter.

Det fører til to problemer:

  • Tusenvis av billettløse engelskmenn. Everton hadde rundt 3000 supportere på bortekamp i Ukraina før jul, og hele 10.000 på bortekamp mot Nürnberg.
  • Ingen norske Everton-fans får sete sammen med bortefansen.

- Billettsalget har gått så tregere enn Brann har forventet, og de er informert om problemene som kan oppstå, sier Viik.

Trenger 1000 billetter

Brann har tidligere vurdert sikkerhetsrisikoen som større ved å utvide borteseksjonen enn ved at Everton-fans blir spredd rundt på Stadion.

Problemet er at det nå kan bli et mye høyere antall supportere enn først antatt.

- Politikken med at du kan kjøpe til familiemedlemmer har vært veldig flytende. Jeg har hørt mange si at det ikke har vært noe problem å kjøpe til 5-6 personer i familien hvis du har med fødselsdato, sier Viik.

Han mener Brann bør sette av 1000 seter til bortesupportere.

- Hvis mange Everton-fans sirkler rundt stadion i tiden før kampen på jakt etter billetter, så kan det skje ting, mener han.

Ifølge Viik skal han i løpet av tirsdag formiddag få beskjed om Brann vil sette av flere billetter til Evertons tilhengere.