NRK Meny
Normal

Legger opp: – Tar med meg de gode øyeblikkene og vennskapene

Han fikk tilbud om å spille for Manchester United, men takket nei. Søndag spiller Erlend Hanstveit sin siste kamp for Brann.

Gå til forsiden

Erlend Hanstveits 17 år som fotballproff

Erlend Hanstveit

Erlend Hanstveits 17 år som fotballproff

13 bilder

  Trykk på vinduet for å se Hanstveits karriere i bilder!

  Nå er en lang fotballkarriere slutt. Etter 315 Brann-kamper på 13 sesonger, og fire år som utenlandsproff, legger Erlend Hanstveit fotballskoene på hylla, kunne Bergens Tidende melde i dag.

  – Jeg har blitt 34 år og har mange rike fotballår bak meg. Kroppen har begynt å si fra, og nå har vi kommet oss opp igjen i eliteserien der vi hører hjemme. Så timingen er ganske god, sier Hanstveit til NRK.

  LES OGSÅ: Svarte nei da Alex Ferguson ringte ham

  Hvis jeg hadde gått til United ... det kunne blitt et for stort steg, og det kunne gått bra. Det vet man jo aldri.

  Erlend Hanstveit

  Høydepunktene

  – Hva ser du tilbake på som høydepunktene i karrieren?

  – Det må være titlene jeg har vært med på å vinne: To med Brann og to med Helsingborg, og ett cupgull i Belgia. Men det jeg tar med meg fra karrieren er først og fremst de gode øyeblikkene og vennskapene med sikkert hundre spillere som jeg har spilt med.

  – Ønsker du å legge opp på topp, eller kunne du ha fortsatt en sesong til?

  – Det kommer et liv etter fotballen, og det er et spørsmål om hvor mye man skal skvise ut. Jeg tror det er veldig fornuft at jeg nå trer til side. Det finnes yngre krefter i Brann som kan gjøre en bedre innsats enn jeg er i stand til å gjøre.

  Brann feirer seriegull på Brann Stadion i 2007

  SERIEMESTER 2007: Erlend Hanstveit var sterk bidragsyter da Brann tok sitt foreløpig siste eliteseriegull.

  Foto: Hommedal, Marit / SCANPIX

  Siste kamp for Brann

  Kampen mot Hødd søndag blir hans siste for Brann. Ostringen har opplevd å bli norgesmester og seriemester, og kroner karrieren med et opprykk tilbake til eliteserien.

  – Hva tenker du om kampen på søndag, har du snakket med treneren?

  – Jeg er nok med i troppen, så det blir forhåpentligvis en fin opplevelse, siste kamp på Stadion og siste runde med guttene. Det gleder jeg meg til!

  Derfor droppet han United

  – Som junior hadde du sjansen til å gå til Manchester United. Hva var årsaken til at du ikke gikk dit?

  – På det øyeblikket spilte jeg 4. divisjon for Osterøy. Jeg hadde sjansen til å ta et syvmilssteg til Brann, eller ta et enda lengre steg til United. Å gå til Brann var en mer enn stor nok utfordring på den tiden. Hvis jeg hadde gått til United ... det kunne blitt et for stort steg, og det kunne gått bra. Det vet man jo aldri, sier Hanstveit.

  – Du har spilt for Brann, Gent, Helsingborg, og er nå tilbake i Brann som du har vært med å få tilbake i eliteserien. Føler du at du fikk maksimalt ut av karrieren din?

  – Ja, jeg er veldig takknemlig for den fotballkarrieren jeg har hatt. Jeg ser tilbake på en fantastisk, innholdsrik karriere med mange oppturer og noen nedturer. Mange hyggelige mennesker som jeg har delt garderobe med, og som jeg kommer til å være venn med resten av livet.

  – Har Brann et godt nok lag til å hevde seg i toppen av eliteserien igjen?

  – Jeg tror det blir en veldig viktig vinter for Brann, en tid der man skal prøve å befeste stillingen som en viktig tippeligaklubb igjen. Det blir en spennende vinter og vår.

  Et vanskelig valg

  – Hva skal du bruke tiden på nå?

  – Nå blir det å sette foten i bakken og få noen helger fri med familien. Så har jeg fulltids studier (BI) som jeg skal fullføre. Jeg har også noen andre tilbud som jeg skyver et par måneder frem i tid.

  Erlend Hanstveit røper at han kommer til å fortsette med fotball på et lavere nivå, nærmere bestemt som mosjonist i Fotlandsvåg eller Osterøy.

  – Ja, det blir et vanskelig valg! Det er to klubber som jeg har et veldig godt forhold til. Men også dette ligger et stykke frem i tid, vi får se!

  Siste video

  Programleder: Mariann Reikerås
  Som ventet ble det omrokkeringer i Regjeringen i dag.
  Slik ser det ut i våre nye lokaler.