Denne mannen har «stengt» målet denne våren

BERGEN: (NRK): Samuel Sahin-Radlinger har spilt seriefotball i Norge i 720 minutter. To mål har Brann-keeperen sluppet inn. Et av dem var et selvmål.

Samuel Şahin-Radlinger

FLINK TIL Å HOLDE BURET RENT: Samuel Sahin-Radlinger er keeper i Brann.

Harmeet Singh i Sarpsborg 08 er den eneste spilleren som har scoret mot Brann i eliteserien når åtte kamper er spilt. Målet kom etter 50 minutters spill 15. april.

Den andre ballen, som har havnet i nettmaskene bak Samuel Sahin-Radlinger, er det lagkompis Bismar Acosta som har stått bak. Det spektakulære selvmålet kom i kampen mot Strømsgodset i Drammen 2. april.

Selv roser 25-åringen fra Østerrike resten av Brann-laget.

– Jeg tror hemmeligheten vår ligger i det at hele laget er opptatt av å jobbe med det defensive, sier Radlinger til NRK.

41 år siden sist

Ikke siden 1977 har et lagt sluppet inn kun to mål på de åtte første seriekampene i Norges øverste serie. Den gang var det Lillestrøm som klarte den bragden. Klubben sikret seg også seriemesterskapet den sesongen.

Radlinger mener det er for tidlig for Brann å begynne å snakke om et mulig mesterskap. Det selv om laget topper tabellen sju poeng foran Rosenborg.

– Vi må fortsette å kjempe, vinne kamper og ta et steg om gangen. Så får vi se når sesongen er ferdig.

Steffen Lie Skålevik, Brann

GOD SESONGSTART: Brannspillerne jubler i kampen mot Tromsø. Bergenslaget vant 3-0.

På lån ut året

Samuel Sahin-Radlinger er på lån fra den tyske klubben Hannover 96 ut sesongen. Brann har alt begynt å sondere terrenget for å kjøpe keeperen. En handel vil trolig koste rundt fire millioner kroner.

Selv har Samuel og konen Sıla Sahin funnet seg godt til rette i Bergen. Sıla Sahin er en kjent tysk skuespiller og modell, og de to venter nå også sitt første barn.

– Jeg liker klubben og byen, sier Radlinger.

Treneren roser laget

Også i fjor hadde Brann en god sesongstart. Utpå sommeren begynte det å gå dårligere. Trener Lars Arne Nilsen håper man denne sesongen unngår en lignende smell.

– Det er bra at vi er gjerrige, men vi må også score mål og underholde. Vi har generelt sett gode fotballspillere som er flinke til å jobbe for hverandre.

– Det er ofte keeper og forsvarsfireren som får rosen når man holder tett bakover. I vårt tilfelle er det imidlertid hele laget som skal ha skryt. Samtidig spiller vi på en måte som gjør at vi ikke så lett får brudd imot oss, sier Nilsen til NRK.