Flom i Eidsvåg
Foto: Eidsvåg båtlag

Demning brast i Munkebotn

Oppsummert

En midlertidig demning ved Munkebotn i Eidsvåg har bristet. Bristen er på 15 meter og store vannmasser har ført til at 133 personer er evakuert fra totalt 37 boliger.

 • Høyre etterlyser høring

  Høyre etterlyser en høring etter demningen som brast i Munkebotn i august i fjor. Partiet mener det ikke er nok å ta saken til orientering slik byrådet så langt har lagt opp til, skriver BT. Bergen kommune har fortsatt ikke tatt stilling til hvem som skal fullføre arbeidet med demningen, og om noen skal saksøkes etter det som skjedde.

  Skader på demning ved Munkebotn etter at demning brast
  Foto: Sindre Skrede / NRK
 • Multiconsult får skylden

  I et brev til Multiconsult skriver Bergen kommune om demningsbristen i Munkebotn at det «(...) kun er Multiconsult ASA som har erklært ansvar etter plan- og bygningsloven for prosjektering for hele tiltaket», ifølge BA. Nå fratas selskapet ansvaret for prosjekteringen. Multiconsult er uenige. – Kommunen tolker ansvaret mye videre enn vår forståelse av ansvarserklæringen fra april 2018, sier kommunikasjonsleder Gaute Christensen til BA.

 • Vil ha høring om dambrist

  Høyre mener det er nærliggende å be om en høring om dambristen i Munkebotn etter rapportfremleggelsen (bildet) onsdag. – Det er svært aktuelt. Hvis ikke svarene ligger i rapporten, må vi foreta en høring hvor vi får svar på det vi etterlyser, sier Norvald Vistnes til BT. Tor Woldseth (Frp) fastholder ovefor avisen at saken kan ende med et mistillitsforslag mot byråden.

  Arne Instanes legger frem rapport om demningsbristen
  Foto: Even Norheim Johansen / NRK
 • Pressekonferanse om demning-brist

  Byrådsleder Harald Schjelderup holder pressekonferanse kl. 14 for å legge fram to forskjellige rapporter om demningen som brast i Munkebotn i Bergen i august. Se pressekonferansen direkte her.

  Bergen kommune legger frem en ekstern granskningsrapport om demningen som brast i Munkebotn 22. august i år.
Bergen kommune legger frem en ekstern granskningsrapport om demningen som brast i Munkebotn 22. august i år.
Kommunen holder pressekonferanse om situasjonen i Eidsvåg på rådhuset i Bergen.