NRK Meny
Normal

Datteren (7) var på vei til Utøya

– Det er uvirkelig og tungt det som har skjedd, sier statssekretær i Kulturdepartementet Lubna Jaffery fra Fjell i Hordaland.

Montasje Jaffery og Utøya

FIKK HENTET DATTEREN: Statssekretær i Kulturdepartementet, Lubna Jaffery (A) er sjokkert over det som har skjedd. Hennes sju år gamle datter var på vei til Utøya sammen med et vennepar av Jaffery.

Foto: NRK og Peder Gjersøe, Scanpix. / Montasje

– Livet kommer ikke til å bli det samme etter dette, ord strekker rett og slett ikke til, sier hun til NRK lørdag formiddag.

Selv var hun i Torggata i Oslo da bomben gikk av fredag ettermiddag. Mens redningsarbeiderne reddet liv i sentrum av Oslo kom også meldingen om at det var skyting på Utøya.

– Da jeg fikk den meldingen fikk jeg sjokk. Datteren min på sju år var på vei dit sammen med et vennepar. Jeg fikk kontakt med dem, og fikk stoppet dem i Sandvika. Så fikk jeg hentet datteren min. Det var en lettelse, sier hun.

LES OGSÅ:

– Det er nok kjente

Fortsatt er hun sterkt preget av det som skjedde.

– Det er ufattelig at 84 personer nå er bekreftet omkommet. Jeg tenker på familiene deres og de som opplevde dette. Og det er sannsynlig at jeg kjenner noen av dem, sier hun.

Selv har hun vært på sommerleiren til AUF på Utøya siden hun var 15 år.

– Jeg skulle ønske jeg kunne gjøre noe, men det er jo ikke noe jeg får gjort, sier hun.

Lubna Jaffery har selv vært ansvarlig for leieren og de siste timene har hun brukt til å prøve å samle tidligere AUF-ere. De har snakket sammen på telefon og delt sorg og frustrasjon.

Siste video

Programleiar: Jan Børge Leirvik
Programleiar: Jan Børge Leirvik
Programleiar: Jan Børge Leirvik