NRK Meny
Normal

BT-redaktør klar for toppjobb i VG

Sjefredaktør Gard Steiro forlater Bergens Tidende etter 15 år. – Et stort tap for Bergens Tidende, sier styreleder Didrik Munch.

Gard Steiro

DRAR TIL OSLO: Gard Steiro skifter beite etter å ha gått fra nettjournalist til sjefredaktør i Bergens Tidende.

Foto: Rune Sævig / Bergens Tidende

– Valget har vært vanskelig. Jeg har jobbet i BT i 15 år og har et kjærlighetsforhold til avisen. Den er blitt en del av meg. Jeg forlater en fantastisk redaksjon som spiller en svært viktig rolle på Vestlandet, sier Steiro.

– Jeg vil takke alle de dyktige, lojale og inspirerende kollegene mine. De leverer journalistikk av høy kvalitet hver eneste dag. Det er jeg overbevist om at de vil fortsette med.

Kom fra Bergensavisen

39-åringen kom til BT fra Bergensavisen rundt årtusenskiftet, da først som nettjournalist, og har siden jobbet på alle nivåer i redaksjonen. I 2012 ble han ansatt som sjefredaktør etter Trine Eilertsen, etter flere år som nyhetsredaktør.

Styreleder Didrik Munch karakteriserer Steiro som en «usedvanlig dyktig og populær» redaktør.

– Steiro har vært en avgjørende kraft gjennom en lang periode. Jeg beklager at han slutter, men har samtidig forståelse for at han søker nye utfordringer, sier Munch, som også er konsernsjef i Schibsted Norge, som både VG og BT er en del av.

«Usedvanlig godt kvalifisert»

Sjefredaktør Torry Pedersen i VG sier han har vært imponert over den journalistiske utviklingen i Bergens Tidende under Steiros ledelse.

– Noen av de mest omtalte sakene i norsk offentlighet de senere år har hatt sitt utspring fra hans redaksjon. Det er usedvanlig sterkt gjort med tanke på at BT er en regionavis, sier Pedersen, som mener bergenseren er usedvanlig godt kvalifisert til jobben som nyhetsredaktør i Norges største avis.

– Uventet og trist

Regionredaktør i NRK Hordaland, Unni Arnøy, kaller Steiros avgang i BT både uventet og trist.

– Bergens Tidende mister en veldig god sjefsredaktør og vi mister en sterk medieleder i Bergen. Jeg skulle gjerne hatt Gard Steiro med inn i MediaCity Bergen i 2017. Men jeg ønsker han lykke til som nyhetsredaktør i VG, sier Arnøy.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Siste video

Tusenvis av nye målinger fra privatpersoner gjør Yrs værvarsel bedre.
Unike bilete av den første villreinen som vart funne med skrantesjuke (CWD) i Nordfjella.
Programleder: Mariann Reikerås