NRK Meny
Normal

Brann vil ha bedre betalt for tv-kampene

Bergensklubben mener de bør få mer og andre klubber mindre når den nye tv-avtalen for norsk fotball trår i kraft i 2017.

Erik Huseklepp jubler

ATTRAKTIV: Erik Huseklepp og Brann samler et stort tv-publikum uansett tabellplassering og divisjon. Nå vil klubben ha mer penger for all tv-tiden.

Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

– Brann må få betalt for å være et attraktivt tv-produkt. Nå blir pengene fordelt blant annet ut fra tabellplassering. Det mener vi gir for dårlig belønning i forhold til hvor attraktivt laget er, sier daglig leder Vibeke Johannessen i Brann til NRK.

Vibeke Johannesen, midlertidig daglig leder i Brann

HÅPER PÅ GEHØR: Daglig leder Vibeke Johannessen mener Brann-suksess vil komme de andre klubbene til gode.

Foto: Anders Ekanger / NRK

14 millioner i forskjell

Utspillet kommer i forbindelse med forberedelsene til den nye tv-avtalen for norsk fotball. Rettighetene forvaltes av Fotball Media på vegne av Norges Fotballforbund (NFF) og Norsk Toppfotball.

Ifølge Bergens Tidende blir inntektene fra den gjeldende tv-avtalen fordelt 50 prosent flatt og 50 prosent ut fra tabellplassering. Det gir en inntektsforskjell på 14 millioner kroner fra topp til bunn.

Brann er sammen med Rosenborg landets mest attraktive tv-lag, nærmest uavhengig av tabellplassering. Selv på nest høyeste nivå har rødtrøyene i år vært mange ganger i aksjon på riksdekkende tv.

Både i 1. divisjon og eliteserien er Brann et av lagene som ofte opplever å få kampene flyttet til mandager på grunn av tv-fordelingen av kampene.

– Vi ønsker en bedre løsning som gir en mer rettferdig fordeling, sier Johannessen.

– Positivt for hele eliteserien

Klubben ser for seg en modell hvor de 50 prosentene som i dag fordeles ut fra tabellplassering blir delt i to, hvor halvparten tildeles etter sportslige resultater og resten ut fra tv-visning.

– Hva tror dere de andre klubbene vil si til et slikt utspill?

– Det er til det beste for norsk fotball at Brann får betalt for å være attraktive og kanskje klarer å etablere seg som et topplag. Med de største klubbene som toppklubber vil eliteserien i neste omgang kunne være enda mer attraktiv for tv-selskapene, sier Brann-sjefen.

Siste video

Torsdag var det hviledag i VM, og bergenserne fikk teste VM-løypene.
Slik såg det ut i VM-løypene dagen etter temporittet opp Fløyen.
Vestlandsrevyen 21.september frå Torgallmenningen i Bergen.