NRK Meny
Normal

Brann gir opp Ighalo-saken

- Ingenting kritikkverdig, mener NFF og ber Brann gå til FIFA hvis de er uenige.

Lyns Odion Ighalo (t.v.) og Stabæks Morten M. Skjønsberg

GIKK TAPT: Da Thorstein Helstad dro til Frankrike, skulle Lyns Odion Ighalo ta over som spiss i rødt. Slik gikk det ikke.

Foto: Lien, Kyrre / SCANPIX

Overgangsfarsen rundt Ighalo startet da Brann presenterte nigerianeren som sin nye spiller før klubben hadde en skriftlig avtale å vise til. Lyn og Brann var enige om en overgang. Men så fikk Ighalo et tilbud fra Udinese, som var så fristende at den unge spilleren takket nei til Brann og dro til italienske Serie A.

Rotet rundt overgangen kom til alt overmål samtidig som Brann solgte toppscorer Thorstein Helstad til franske Le Mans.

Roald Bruun-Hanssen

RESIGNERT: Sportslig leder i Brann, Roald Bruun-Hanssen

Foto: Karl Petter Vårdal

Pekefinger til Brann

Brann hevdet å ha en bindende muntlig avtale med Ighalo, og klaget saken inn for NFF for at en nøytral part skulle vurdere om det forelå regelbrudd brudd på retningslinker i forhold til agenter og klubbers opptreden rundt fotballoverganger.

Nå konkluderer NFF med at det ikke har skjedd noe kritikkverdig i saken. Derimot får Brann en påminnelse om at spillerkontrakter skal være skriftlige, selv om to parter juridisk sett kan inngå en bindende muntlig avtale, melder Brann.no.

LES MER: Ber NFF granske Ighalo-saken

Går ikke til FIFA

NFF henviser Brann til FIFA for å vurdere Udineses rolle i overgangssaken, mens fotballens voldgiftsordning hadde vært rett adresse for å vurdere om Lyn opptrådte illojalt. Men Brann ønsker ikke å gå videre med saken.

- Vår konklusjon er at dette ikke er verd å bruke noe tid og krefter på. Vi kunne tatt dette videre til FIFA, men har bestemt oss for å legge saken død, sier sportslig leder i Brann, Roald Bruun-Hanssen, til Brann.no.

LES MER: - Størst potensiale i norsk fotball

Siste video

Opp mot 15.000 publikummere fant veien til Fløyen i Bergen under dagens temporitt.
Flere overnattet på fjellet for å holde av de beste plassene.
Programleder: Mariann Reikerås